Hlavní obsah

Jsi moc dobrý na Arsenal, řekl Gerrard Suárezovi. A Wenger si to líbit nenechal

Londýn

Je to už rok stará událost, ale anglickou fotbalovou veřejností pořádně hýbe právě v těchto dnech. V loňském roce měl totiž kapitán Liverpoolu Steven Gerrard říct uruguayskému snajprovi Luisi Suárezovi, aby nepřestupoval do Arsenalu, protože je na londýnský klub příliš dobrý. Trenéra Kanonýrů Arséna Wengera toto prohlášení rozčílilo.

Foto: Profimedia.cz

Luis Suárez a Steven Gerrard v dresu Liverpoolu.

Článek

Už před životní sezónou, v níž řádil v dresu Liverpoolu, se o Suárezovi hodně mluvilo. Tehdy hlavně kvůli incidentu, který zopakoval na nedávno skončeném mistrovství světa - kousnutí spoluhráče. Tehdy to odskákal zadák Chelsea Branislav Ivanovič a Uruguayec dostal desetizápasový flastr.

Ale už tehdy uvažoval o tom, že z Liverpoolu přestoupí. Nabídku dostal od Arsenalu, ale do kádru Kanonýrů nakonec nepřestoupil. Možná i proto, co mu v létě poradil Gerrard: „Jsi příliš dobrý na Arsenal".

„Ano, řekl jsem mu to," přiznal Gerrard a pokračoval: „Luisův sen, od té doby, co k nám přišel, bylo hrát za Real Madrid nebo Barcelonu. Řekl jsem mu, aby vstřelil 30 gólů, vyhrál trofeje Hráč roku a Fotbalista roku a oni si tě všimnou," dodal kapitán Reds.

Suárezovi se sen splnil minulý měsíc, za 75 miliónů liber přestoupil do Barcelony.

Trenér Arsenalu Arséne Wenger se i přesto rozhodl reagovat na Gerrardova slova. „Nikdy jsi nebyl příliš dobrý na Arsenal a Gerrard to ví," vzkázal Francouz Suárezovi.

Reklama

Související témata: