Hlavní obsah

Čech nadchl Mourinha v tréninku. V bráně by se mohl brzy objevit

Londýn

Svým verdiktem ho o pozici brankářské jedničky v Chelsea připravil, přesto nechce, aby ze Stamford Bridge odešel. V pátek navíc nepřímo naznačil, že by se Petr Čech mohl brzy objevit mezi třemi tyčemi. Kouči Josému Mourinhovi učaroval přístup dvaatřicetiletého gólmana v trénincích. "Petr je špičkový profesionál," vysekl Čechovi poklonu José Mourinho na oficiálních internetových stránkách klubu.

Foto: Carmen Jaspersen, ČTK/AP

Brankář Chelsea Petr Čech.

Článek

Čech, nebo Courtois? Portugalský trenér stál před hodně složitým rozhodnutím. Jednoho z vynikajících brankářů musel posadit na lavičku a volba nakonec padla na českého reprezentanta.

Courtois se stal novou brankářskou jedničkou, chytat bude i o víkendu proti Leicesteru, jenže Mourinhovi není další Čechův osud lhostejný. Z jeho přístupu v trénincích je úplně nadšený.

"Na tréninku pracuje jako vždy, chová se jako vždy. Petr je špičkový profesionál," ocenil Mourinho zkušeného gólmana.

Portugalský stratég teď intenzivně přemýšlí nad tím, jak Čecha v kádru udržet. Klubová ikona by mohla ještě před skončením přestupního termínu odejít na hostování do PSG, nebo Monaka, i proto, že Chelsea trápí nadbytek cizinců. Pokud ne, celý podzim na lavičce zřejmě neprosedí. Mourinho totiž plánuje, že Čecha využije v nabitějším zářijovém programu, kdy Blues vedle ligy čekají ještě boje v Ligovém poháru a Lize mistrů.

"Tohle období je pro brankáře i pro mě těžké. Hrajeme jeden zápas týdne. V září, kdy máme tři zápasy v týdnu, však budeme sestavou točit. Všichni budou hrát. Bude to jednodušší období pro hráče, i pro mě," uvedl Mourinho.

Reklama

Související témata: