Hlavní obsah

Chelsea - Leicester 2:0Čechův nástupce Courtois se blýskl. Chelsea opět slaví výhru, Arsenal byl rád za bod

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea nezaváhali ani ve druhém kole Premier League, v němž doma porazili Leicester 2:0, když se znovu trefil kanonýr Diego Costa. Nástupce Petra Čecha na pozici brankářské jedničky Thibaut Courtois si připsal první čisté konto a svůj tým několikrát podržel. Bodovou ztrátu naopak utrpěl Arsenal, v jehož dresu odseděl Tomáš Rosický celý zápas na lavičce náhradníků. Kanonýři dvěma góly v závěru zachránili na hřišti Evertonu alespoň remízu 2:2.

Foto: Toby Melville, Reuters

Brankář Chelsea Thibaut Courtois (vpravo) při zákroku proti střele Davida Nugenta.

Článek

Belgický gólman se blýskl po půlhodině hry, když zlikvidoval šanci Riyiada Mahreze. Jinak ale první poločas nabídl oboustranně nezáživný fotbal, očekávaný válec domácích Blues se nedostavil.

Rušněji už bylo po přestávce. Výborný zákrok musel vytáhnout i hostující gólman Kasper Schmeichel proti razantní hlavičce Branislava Ivanoviče. Následně ho po Oscarově ráně zachránila tyč. Pak musel být ve střehu opět Courtois, jenž sklidil potlesk za parádní zákrok proti střele Davida Nugenta.

Fanoušci na Stamford Bridge se dočkali gólové radosti až po hodině hry, kdy se po Ivanovičově pasu zblízka trefila nová posila Costa, jenž se prosadil i v úvodním kole proti Burnley.

Čtvrt hodiny před koncem pojistil výhru Chelsea po individuální akci Eden Hazard. Fanoušci pak mohli přivítat na hřišti ikonu Chelsea Didiera Drogbu, jenž naskočil na posledních pět minut. Třetí gól domácích měl na kopačce Willian, ale Schmeichela se mu přelstít nepodařilo.

Arsenal v závěru vydřel bod

Everton si na Arsenalu smlsl na jaře při vítězství 3:0 a v sobotu favorita opět pořádně potrápil. Nenechal se zaskočit ani vynuceným střídáním už po deseti minutách hry, kdy musel ze hřiště zraněný Steven Pienaar, jehož nahradil Leon Osman.

Kouč Arséne Wenger nechal opět na lavičce kapitána českého národního týmu Tomáše Rosického. Mezi náhradníky začal zápas i útočník Olivier Giroud, místo něhož dostala přednost posila z Barcelony Alexis Sánchez. Už o poločase ale Francouz chilského forvarda vystřídal a nakonec zařídil svému týmu alespoň bod.

Everton po necelých dvaceti minutách udeřil hned z první šance. Gareth Barry poslal míč na zadní tyč, kde hlavou prostřelil gólmana Wojciecha Szczesného Séamus Coleman. A těsně před odchodem do kabin inkasovali hosté podruhé. Romelu Lukaku prosvištěl skrz polovinu londýnského celku, přesně našel Stevena Naismithe, jenž parádní akci zakončil gólem. Opakovaný záznam nicméně střelce usvědčil z ofsajdového postavení, ale branka platila.

Kanonýři ale zápas nevzdali a stejně jako v minulém utkání udeřili v závěru. Šest minut před koncem se po přihrávce střídajícího Santiho Cazorly trefil Aaron Ramsey. A v devadesáté minutě srovnal po centru Nacha Monreala hlavou Giroud. Definitivní obrat už ale hosté nestihli.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo:
Aston Villa - Newcastle 0:0
Chelsea - Leicester 2:0 (63. Costa, 77. Hazard)
Crystal Palace - West Ham United 1:3 (48. Šammach - 34. Zárate, 37. Downing, 62. Cole)
Southampton - West Bromwich 0:0
Swansea - Burnley 1:0 (23. Dyer)
Everton - Arsenal 2:2 (19. Coleman, 45. Naismith - 83. Ramsey, 90. Giroud)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články