Hlavní obsah

Arsenal - Southampton 1:0Arsenal zdolal gólem v závěru Southampton, Chelsea ani Citizens neztratili

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu zvítězili ve 14. kole Premier League nad hostujícím Southamptonem 1:0. Jediný gól vstřelil v 89. minutě Alexis Sánchez. Tomáš Rosický do zápasu nezasáhl. Všechny tři body vybojovaly i vedoucí týmy. Lídr anglické nejvyšší soutěže Chelsea zdolal na Stamford Bridge v londýnském derby 3:0 Tottenham. Druhý Manchester City uspěl na hřišti Sunderlandu, kde vyhrál i díky dvěma brankám Agüera 4:1.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Střelci Alexisovi Sánchezovi (vpravo) běží pogratulovat ke gólu jeho spoluhráči z Arsenalu Nacho Monreal (uprostřed) a Olivier Giroud.

Článek

Gólman Forster držel šance Southamptonu na bodový zisk ze hřiště Arsenalu až do 89. minuty, kdy Ramseyho tečovaná přihrávka uvnitř šestnáctky doputovala k Chilanu Sánchezovi a ten skóroval v anglické lize podeváté. Čtyři minuty před tím šli hosté do deseti, kvůli zranění musel odstoupit Alderweireld a trenér Koeman už neměl k dispozici střídání.

Na začátku londýnského derby mezi Chelsea a Tottenhamem se dvakrát dostal do šance útočník hostů Kane, za Courtoise ale míč nedostal. Góly tak slavili domácí. Skóre otevřel v 19. minutě Eden Hazard, který si v pokutovém území narazil s Didierem Drogbou. Útočník Pobřeží slonoviny o tři minuty později přidal druhou branku Blues a poprvé od března 2010 v ligovém duelu zaznamenal gól i asistenci.

V 73. minutě neuhlídal Vertonghen ve vápně střídajícího Loica Rémyho a francouzský útočník upravil na 3:0. Chelsea už 441 minut nedostala v soutěžním zápase gól. Tottenham na Stamford Bridge naposledy dokázal vyhrát v únoru 1990.

Agüero řídil obrat proti Sunderlandu

Sunderland, který v minulém kole udržel bezbrankovou remízu s Chelsea, se proti Citizens dostal v 19. minutě zásluhou Connora Wickhama překvapivě do vedení, dvě minuty nato ale srovnal nejlepší střelec anglické ligy Sergio Agüero. Obrat svěřenci Manuela Pellegriniho dokonali ještě v prvním poločase, Stevan Jovetič se trefil počtvrté v sezóně.

Ani to ale úřadujícímu mistrovi nestačilo, do sítě Sunderlandu dopravil míč ještě dvakrát. První gól v sezóně vstřelil obránce Pablo Zabaleta a svou formu čtrnáctou trefou v tomto ročníku Premier League potvrdil Agüero. V posledních 33 ligových zápasech se Argentinec prosadil třicetkrát.

Anglická fotbalová liga - 14. kolo:
Arsenal - Southampton 1:0 (89. Sánchez)
Chelsea - Tottenham 3:0 (19. Hazard, 22. Drogba, 73. Rémy)
Everton - Hull 1:1 (34. Lukaku - 59. Aluko)
Sunderland - Manchester City 1:4 (19. Wickham - 21. a 71. Agüero, 39. Jovetič, 55. Zabaleta)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články