Hlavní obsah

Nic jiného nám nezbývalo, hájí kritizovaný nákup Balotelliho kouč Liverpoolu

Liverpool

Ještě v minulé sezóně velebený kouč fotbalistů anglického Liverpoolu Brendan Rodgers je momentálně na ostrovech oblíbeným terčem novinářů i odborníků. Jeho celek v minulé sezóně do poslední chvíle bojoval o vysněný titul v Premier League, ale v té nové bez Luise Suáreze zatím jen marně tápe. Náhradou za největší hvězdu týmu, která odešla do Barcelony, se měl stát kontroverzní italský forvard Mario Balotelli. Už když jej Reds z AC Milán vykupovali, Rodgers věděl, že se mu tento risk může hodně vymstít.

Foto: Phil Noble, Reuters

Mario Balotelli v dresu Liverpoolu nezáří. Momentálně je kritizovaný útočník na marodce.

Článek

Přestupová částka 16 milionů liber se zdála za fotbalový talent údajně světového formátu velmi lichotivá. Jenže po 14 odehraných zápasech, v nichž po slabých výkonech Balotelli pouze dvakrát skóroval, se zdá, že se tento velký letní risk Rodgersovi nakonec zřejmě nevyplatí. Vzhledem ke špatným výsledkům týmu, a zatím neúspěšné akci na znovunastartování Balotelliho kariéry, je trenérská židle na Anfield Road  čím dál tím nestabilnější...

„Je to něco, čeho teď prostě nemůžeme litovat. Hned na začátku jsem říkal, že jde o vykalkulovaný risk - díky tomu také stál peníze, které stál,“ hájil před britskými novináři Rodgers své letní rozhodnutí nahradit famózního, ale nedisciplinovaného Uruguayce Luise Suáreze neméně kontroverzním, ovšem po fotbalové stránce výrazně slabším Balotellim.

Italský bouřlivák měl po nepovedeném světovém šampionátu velký problém - v AC Milán už o něj nestáli a po výkonnostně nevýrazných sezónách, doprovázených neustálými prohřešky v profesní i osobní rovině, o něj vlastně nestáli už vůbec nikde.

Fotbalový superagent Mino Raiola, který zastupuje také Zlatana Ibrahimoviče a v minulosti se staral o českou superhvězdu Pavla Nedvěda, se snažil služby svého nezbedného svěřence udat v celé fotbalové Evropě, ovšem marně. S nezájmem tak logicky klesala i cena...

Fotbalový sňatek z rozumu

Když přestupová částka spadla až na 16 miliónů liber, zvedl telefon americký majitel Liverpoolu John W. Henry. „Jako klub jsme cítili, že nákup Maria je v daném okamžiku řešením. Tou dobou jsme měli do útoku Rickiho Lamberta, Fabio Borini vypadal, že takřka jistě odchází, a Daniel Sturridge už během kariéry potvrdil, že dokáže přijít ke zranění. Vstupovat do sezóny bez další ofenzivní posily by pro nás bylo hodně těžké. Bylo by navíc nefér, kdybychom nechali dvaatřicetiletého Lamberta, aby náš útok táhl zcela sám,“ vysvětloval Rodgers.

„Cítil jsem, že jde o sázku naslepo, kterou jsme ale v případě Maria prostě museli učinit, protože jako klub jsme prostě neměli v danou chvíli jinou možnost. Samozřejmě, že šlo o to, že už prostě nebyl čas a my potřebovali ještě někoho přivést,“ pokračoval Rodgers, jemuž se vykalkulovaný risk zatím příliš nevyplatil.

Nejenže Balotelli v Liverpoolu nepřesvědčil po fotbalové stránce, ale ani jeho neustálým disciplinárním prohřeškům zatím není konec. Nejčerstvěji v sobotu jej vedení anglické Fotbalové asociace uznalo vinným z nevhodného příspěvku na sociální síti s rasovým podtextem. Momentálně má čtyřiadvacetiletý útočník prostor se k incidentu, který byl spíše nepovedeným vtipem, vyjádřit, FA následně vynese trest. Jeho možná výše není kvůli charakteru prohřešku předem vymezena.

Reklama

Související témata: