Hlavní obsah

Kde zakotví? Do boje o Čecha se vložil Liverpool, píší v Anglii

Londýn

Odchod Petra Čecha ze Stamford Bridge už je takřka jistou záležitostí, anglická média se nyní předhánějí v tom, kdo jako první přinese zprávu o novém působišti českého gólmana. Zatímco doposud se spekulovalo hlavně o londýnském Arsenalu, britský The Sun přispěchal s informací, že by dvaatřicetiletý gólman mohl příští sezónu oblékat dres Liverpoolu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záhada před startem nové sezóny. Kde bude chytat Petr Čech?

Článek

Čech na posledním reprezentačním srazu prohlásil, že další sezónu už dvojku mladému Belgičanovi Courtoisovi dělat nehodlá a rozpoutal tak novou vlnu spekulací. Jako první podle anglických médií zareagoval Arsenal, který za plzeňského rodáka nabídl 7,5 miliónu liber.

To je ale o dva a půl miliónů liber méně, než kolik za Čecha požaduje trenér Chelsea José Mourinho. Ten se několikrát nechal slyšet, že Čecha stále považuje za jednoho z nejlepších gólmanů planety. Samozřejmě to dílem říká proto, že za českého reprezentanta chce vyinkasovat vyšší obnos, zároveň však nelze popřít, že Čech patřil vždy mezi jeho oblíbence a Mourinho mu tak hodlá vyjít co nejvíce vstříc.

Liverpool nabízí převzít Čechovu smlouvu

Zatímco Arsenal nabídl přesnou částku za přestup, jak vysoká by ale byla výplatní páska Čecha, neřešil. To Liverpool podle The Sun právě přes tuto strunu zkouší českého brankáře získat. Tým z města Beatles se totiž prý zavázal, že Čechovi ponechá luxusní gáži 125 tisíc liber týdně. Za samotné hostování pak na Stamford Bridge míní zaslat jeden milión eur. O jak dlouhé hostování by se mělo jednat, The Sun nepíše. Jelikož však má Čech smlouvu do konce příští sezóny, jednalo by se pravděpodobně o (prozatím) roční výpomoc.

Zejména v druhé polovině minulého roku, kdy se ukázalo, že Mourinho považuje za jedničku svého týmu Courtoise, se hojně spekulovalo o tom, že by Čech mohl zamířit i mimo ostrovy. Psalo se o Paříži a tamním PSG, spekulovalo se o madridském Realu. Tyto destinace se dnes zdají být spíše nepravděpodobné. Podle španělských žurnalistů se ale vyrojily další spekulace. Chelsea prý uvažuje o tom, že by Čecha poslala do Interu Milán, odkud by si na oplátku stáhla Samira Handanoviče coby dvojku ke Courtoisovi.

Otázkou však zůstává, co bude preferovat sám Čech, protože v Chelsea působil dlouhých jedenáct let a v klubu si jeho služeb váží. Pokud se tedy Čech rozhodne zůstat v Anglii, kde už se svou rodinou zapustil kořeny, Chelsea mu pravděpodobně bránit nebude. Některé servery zmiňují i možnost, že by mohl odejít do jednoho z manchesterských klubů, to se ale také nezdá pravděpodobné. Hart i De Gea jsou považováni za kvalitní gólmany. To liverpoolský Mignolet a dvojice Szczesny, Ospina z Arsenalu mezi nejužší světovou špičku nepatří.

Kde bude chytat v příští sezóně Petr Čech?
V Arsenalu
57,1 %
V Liverpoolu
15,4 %
V Manchesteru City
1,1 %
V Manchesteru United
1,3 %
V Interu Milán
1,5 %
V Realu Madrid
9,9 %
V Paris Saint-Germain
4,8 %
V jiném klubu
4,4 %
Zůstane v Chelsea
4,5 %
Celkem hlasovalo 11715 čtenářů.

Reklama

Související témata: