Hlavní obsah

Manchester Utd. - Arsenal 1:1Arsenal remizoval ve šlágru kola a udržel se na třetím místě

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu remizovali v anglické lize na hřišti Manchesteru United 1:1 a udrželi se na třetím místě s dvoubodovým náskokem na dnešního soupeře, mají navíc zápas k dobru. Manchester City si výhrou 4:2 na půdě Swansea zajistil účast v základní skupině Ligy mistrů. Citizens si připsali pátý tříbodový zisk v řadě, Swansea po porážce ztratila šanci umístit se na pohárových příčkách.

Foto: Phil Noble, Reuters

Zleva Ashley Young (Manchester United) a Mesut Özil (Arsenal).

Článek

Po půlhodině hry poslal Manchester United v duelu s Arsenalem do vedení Herrera a hosté měli problém se dostat do zápasu, za první poločas ani jednou nevystřelili. V druhém dějství ale Arsenal pookřál a vypracoval si několik šancí. Vyrovnání se dočkal v 82. minutě, když si Walcottův pokus do vlastní brány srazil obránce Blackett. To už byl na hřišti několik minut náhradní brankář Valdés, který odchytal první minuty za United od svého lednového příchodu.

Záložník Tomáš Rosický byl připraven na lavičce Arsenalu, do zápasu však nedosáhl. Arsenal vybojoval první ligový bod na stadionu Old Trafford od května 2009.

Vítězství Manchesteru City na hřišti Swansea se nerodilo lehce. Touré a Milner sice zajistili druhému týmu tabulky po 36 minutách dvougólový náskok, v závěru první půle však snížil Sigurdsson a po změně stran vyrovnal Gomis.

Touré potvrdil, že se mu proti velšskému soupeři daří, a v 74. minutě rozhodl o výhře Citizens. Reprezentant Pobřeží slonoviny se prosadil v posledních třech zápasech proti Labutím a v této sezóně se trefil desetkrát.

V závěru na konečných 4:2 upravil někdejší útočník pražské Sparty Bony, který do Manchesteru City přestoupil v lednu právě ze Swansea.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Swansea - Manchester City 2:4 (45. Sigurdsson, 64. Gomis - 21. a 74. Touré, 36. Milner, 90.+2 Bony),
Manchester United - Arsenal 1:1 (30. Herrera - 82. vlastní Blackett).

Reklama

Související témata: