Hlavní obsah

West Bromwich - Chelsea 3:0Mistři z Chelsea poprvé od ledna prohráli. Courtois třikrát inkasoval

Londýn

Fotbalisté mistrovské Chelsea podlehli v předposledním kole anglické ligy na stadiónu West Bromwiche 0:3 a poprvé od 1. ledna prohráli. Dva góly vstřelil jednadvacetiletý útočník Saido Berahino, jednou Thibauta Courtoise překonal Chris Brunt. Hosté hráli hodinu v oslabení o vyloučeného Cesca Fábregase.

Foto: Carl Recine, Reuters

Fotbalisté West Bromwiche se radují z gólu proti Chelsea.

Článek

Chelsea naposledy neuspěla na Nový rok, kdy jí Tottenham v londýnském derby nastřílel pět gólů. Pak svěřenci portugalského trenéra Josého Mourinha jedenáctkrát vyhráli a pětkrát remizovali a díky úspěšné sérii si už v 35. kole zajistili mistrovský titul.

Zápas s West Bromwichem opět odchytal Courtois, Petr Čech nebyl stejně jako minule proti Liverpoolu ani na lavičce náhradníků. Domácí fotbalisté poprvé překonali gólmana Chelsea v 9. minutě, kdy za vápnem mocně napřáhl Berahino a jeho rána zapadla přesně k tyči. Po půlhodině hry navíc hosté přišli o Fábregase, který v přerušené hře trefil jednoho z protivníků míčem.

Favorizované Chelsea nevyšel ani nástup do druhé půle. Terry srazil Berahina a sám faulovaný hráč penaltu proměnil, i když Courtois vystihl směr střely a na míč si sáhl. Pro Berahina to byla 14. branka v ročníku. Třetí gól pak přidal v 60. minutě po nakrátko rozehraném rohovém kopu Brunt, Chelsea v ligové sezoně prohrála teprve potřetí.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
West Bromwich - Chelsea 3:0 (9. a 47. z pen. Berahino, 60. Brunt).

Reklama

Související témata: