Hlavní obsah

Jsem bezmocný, hlesl Mourinho k Čechově chystanému transferu do Arsenalu

Londýn

Budoucnost českého brankáře Petra Čecha je stále nejasná, avšak začíná nabírat konkrétní obrysy. Trenér Chelsea José Mourinho, který ještě před několika dny tvrdil, že reprezentační jedničku nepustí k žádnému rivalovi, otočil. Po pondělní porážce 0:3 na hřišti West Bromwiche přiznal, že ohledně Čecha je bezmocný a budoucnost ve středu třiatřicetiletého gólmana už není v rukou portugalského manažera.

Foto: Profimedia.cz

Petr Čech směřuje z Chelsea do konkurenčního londýnského celku Arsenalu.

Článek

Ohledně plzeňského rodáka se nejčastěji skloňuje jako příští destinace londýnský konkurent Arsenal, v jehož kádru je v této sezóně i Tomáš Rosický. Zájem však podle serveru listu Telegraph projevily i jiné anglické kluby Manchester United, Liverpool či další evropské velkokluby Inter Milán, AS Řím, PSG, Real Madrid a Besiktas Istanbul.

Čechovou prioritou je setrvat na ostrovech. Premier League dobře zná a ještě několik let může hrát na nejvyšší úrovni. Na Stamford Bridge má ještě rok smlouvu, ale s největší pravděpodobností odejde. Kouč Chelsea José Mourinho už je smířený s tím, že jeho svěřenec může v příští sezóně oblékat dres některého z rivalů.

„V ideálním případě bych Čecha nikdy nenechal odejít. Jenže mám svázané ruce," přiznal Mourinho, který v letošním ročníku důvěřoval především Belgičanovi Thibautu Courtoisovi. „Podle mého ideálního scénáře s námi zůstane. Patří do Chelsea a tento klub zase patří do jeho kariéry a života. Kdybych měl hlavní slovo, nikdy bych Petra k našim soupeřům nepustil. Vždyť se jedná o naše konkurenty v boji o ligový titul," dodal portugalský stratég.

„Čech je skvělý brankář, fantastický člověk. Mám k němu velký respekt a snažil jsem se mu dát prostor i v letošní sezóně. Dokážu si ale představit, že se ve svém věku cítí stále mladý a chce hrát každé utkání," dodal charismatický Mourinho.

Kde bude Petr Čech v příští sezóně chytat?
Chelsea
2,6 %
Arsenal
66,4 %
Manchester United
11,1 %
Liverpool
3 %
Za jiný anglický celek
1,9 %
PSG
7,2 %
V italské Serii A
1,3 %
Zahraje si španělskou La Ligu
4,2 %
Jiná evropská/světová soutěž
2,3 %
Celkem hlasovalo 24443 čtenářů.

Reklama

Související témata: