Hlavní obsah

Ztrápený Vydra. Watford mu brání v tréninku a komplikuje účast na ME jednadvacítek

Praha

Ve druhé nejvyšší anglické fotbalové soutěži nastřílel Matěj Vydra šestnáct branek a Watfordu tak výrazně pomohl k postupu do Premier League. Londýnský klub mu však nyní brání v přípravě na evropský šampionát jednadvacítek, který v červnu pořádá Česko a kde by měl být mladý útočník oporou domácího celku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Vydra v reprezentačním dresu.

Článek

Od 2. května, kdy jste odehrál poslední zápas za Watford, jste bez fotbalu a bez tréninku s týmem. Jak se udržujete v kondici?

Chodím do fitka a běhám. To je asi tak všechno, co můžu sám dělat. Klasický fotbalový trénink to ale nenahradí.

Watford vám nechce povolit trénink s nějakým týmem, kvůli obavám ze zranění. Je šance, že změní názor?

Pracují na tom všichni. Můj manažer Chovanec, manažer reprezentační jednadvacítky Šeterle, snahu mají i reprezentační trenéři Vrba a Dovalil. Neustále se snažíme vedení klubu přesvědčit, aby mi trénink povolilo, protože bez toho se nemůžu k nikomu připojit, porušil bych smlouvu.

Co když se nepodaří Watford přesvědčit?

Tak to bude špatné... Každého dne je škoda. Obávám se, že bez tréninku bych mužstvu moc nepomohl a rozhodně bych nechtěl někomu zabírat místo. Je to těžká situace.

Ale v účasti na mistrovství Evropy vám Watford zabránit nemůže...

To sice ne, ale problém je v tom, že nebudu dobře připravený. Už teď mě to limituje směrem k áčku, které čeká kvalifikační utkání na Islandu. Za normální situace by podle manažera Chovance trenér Vrba zájem měl. Jenže jsem skoro tři týdny bez míče a prakticky stejný čas bych bez něj ještě měl být. To se hodně projeví. A to je mistrovství Evropy ještě o týden později. Být měsíc bez balónu a pak jít hrát tak důležité zápasy, to je skoro nesmysl.

Upřímně, máte vůbec zájem na šampionátu hrát?

Mám a veliký! Mistrovství je doma, bude to parádní akce. Opravdu moc stojím o to, abych si na něm zahrál, o áčku ani nemluvě. Ale nebýt přínosem a zabírat někomu místo by nemělo smysl.

Pokud by Watford povolil, víte, kde byste se připravoval?

Asistent trenéra Dovalila Jan Suchopárek je zároveň asistentem v Dukle. Pokud mám dobré informace, tam by mě vzali. Ale ono je pak jedno, s kým bych trénoval.

Trenér Dovalil ale říká, že i kdybyste vstoupil do přípravy s jednadvacítkou až 1. června, ztrátu byste dohnal. Co si o tom myslíte?

Trenérova důvěra mě těší, ale nevím, jestli to tak opravdu řekl. Bylo by to obrovské riziko a opravdu není jisté, že bych se dostal do formy, kterou jsem měl v březnu a v dubnu, kdy jsem hrál a dával góly. Samozřejmě bude třeba to riziko zvážit podle toho, jak na tom budu. Už teď ale cítím, že jsem herní pohodu ztratil.

Nemáte nějaký svůj termín, do kdy se musí situace vyřešit?

Nemám, to ani dost dobře nejde. Pořád věřím, že povolení dostanu.

Patříte Udine, hostujete ve Watfordu, ale oba kluby mají stejného majitele. Zájem prý o vás je i z jiných celků Premier League. Víte už, kde budete hrát v příští sezóně?

Zatím ne. Tohle má na starosti manažer Chovanec, takže tím se netrápím. Samozřejmě bych si rád zahrál Premier League, na tyhle úvahy je ale ještě čas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články