Hlavní obsah

Pokud odejde De Gea, kupte Čecha, nabádá ikona Manchesteru United Scholes

Spekulace o přestupu Petra Čecha z Chelsea do Arsenalu nabraly na intenzitě okamžitě poté, co Gunners uplatnili opci na kapitána české fotbalové reprezentace Tomáše Rosického a prodloužili s ním smlouvu o další rok. Pořád jde ovšem jen a jen o spekulace, protože ve hře o Čecha jsou další zájemci. Teď se k nim zřejmě nanovo přidá Manchester United, odkud by měl v létě do Realu Madrid odejít gólman David De Gea. „Škoda, kdyby se to skutečně stalo, ale pokud k tomu dojde, měl by přijít na Old Trafford Petr Čech,“ nabádá klubové vedení legenda Rudých ďáblů Paul Scholes.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Čech se bude po zápase se Sunderlandem se Stamford Bridge loučit.

Článek
Fotogalerie

Jisté je jen jedno - Čech bude po sezóně volný a navzdory smlouvě datované i na příští sezónu mu Chelsea nebude bránit v přestupu. „Souhlas k jednání jsme od klubu skutečně dostali," potvrdil spolumajitel agentury Sport Invest Viktor Kolář, která Čecha zastupuje.

Údiv někdejšího asistenta

Zájemců je spousta, přičemž nejčastěji se na ostrovech skloňuje Arsenal a francouzský Paris SG.

"Divím se, že Francouzi ještě nepředložili oficiální nabídku. Pokud mají skutečně ambice, o nichž mluví, gólmana Čechových kvalit nutně potřebují, protože italský brankář Singu není dost dobrý, aby je fotbalisté Paris SG naplnili," nabídl někdejší Ancelottiho asistent na Stamford Bridge Ray Wilkins variantu, která by se určitě i trenérovi Mourinhovi líbila.

Ten se netají tím, že by za žádnou cenu nechtěl, aby Čech posílil největší konkurenty Chelsea v Premier League, Arsenal pak především.

Jenže teď se zřejmě přihlásí do hry o Čecha i Manchester United, protože čtyřiadvacetiletý brankář De Gea na Old Trafford nejspíš nezůstane. Nabídka Realu je víc než lákavá, vidina, že by mohl mezi tyčemi Bílého baletu nahradit Casillase rovněž.

Přání trenéra van Gaala, aby zůstal, tudíž nic nezmůže...

„United ho nebudou chtít ztratit, ale jestliže se tak stane, měl by místo něho přijít Petr Čech," radí nizozemskému trenérovi i vedení klubová legenda Manchesteru United Paul Scholes. Má po ruce i argumenty...

Příklad Van der Sara inspiruje

„Vzpomínám, jaký efekt mělo na naše mužstvo angažování Edwin van der Sara v roce 2005. Potřebovali jsme tehdy vynikajícího brankáře, kterého jsme po odchodu Petera Schmeichela dlouho a marně hledali. Francouz Fabien Barthez měl k této roli velice blízko, ale až příchod Van der Sara vše vyřešil," připomíná Scholes, jenž s Manchesterem United vyhrál dvakrát Ligu mistrů a získal jedenáct mistrovských titulů.

„On byl typem gólmana, který chtěl neustále vyhrávat. Na tréninku i v zápasech. Čech je mu v tomto směru podobný," dodává Scholes, jenž sehrál za Manchester 499 zápasů v Premier League, že český gólman má podobně vítězný naturel.

S Čechovým věkem nemá sebemenší problém. „Když přišel Edwin van der Sar, bylo mu skoro pětatřicet. Měl za sebou vítězství v Lize mistrů, čtyři sezóny v Premier League v bráně Fulhamu a prožil u nás šest úspěšných let. Čechovi je třiatřicet a je na tom podobně. Ligu mistrů vyhrál, Premier League chytá dokonce už celé desetiletí. Proč by tedy nemohl v Manchesteru United také chytal šest sezón?!"

Trenér Chelsea José Mourinho se ovšem i před posledním ligovým zápasem proti Sunderlandu nechal slyšet, že by byl nejraději, kdyby Čech na Stamford Bridge zůstal.

„To bych samozřejmě chtěl," potvrdil na oficiální tiskové konferenci před utkáním. Přitom dodal, že Čecha proti Sunderlandu do brány postaví.

„Ještě uvidím, zda na celý zápas, nebo jen jeho část," naznačil, že by se český gólman mohl s Chelsea loučit na hřišti.

Kam povedou jeho další kroky je ale v tuto chvíli jen předmětem spekulací, i když zájem Menchesteru United bude velký, pokud De Gea opravdu odejde.

Ve kterém týmu bude Petr Čech chytat v příští sezóně?
V Arsenalu
38,8 %
V Manchester United
47,1 %
V Paris Saint-Germain
7,1 %
V jiném týmu
3,7 %
Zůstane v Chelsea
3,3 %
Celkem hlasovalo 6800 čtenářů.

Reklama

Související témata: