Hlavní obsah

De Gea se přece jen stěhuje na Santiago Bernabeu, do Manchesteru míří Navas

jis, ocSport.cz
Aktualizováno

Podle informací serveru Sky Sports se brankář David De Gea nakonec přece jen stěhuje do Madridu, kde bude nastupovat za místní Real. Opačným směrem by měl putovat Keylor Navas. Kluby ale přestup ještě oficiálně nepotvrdily. Z týmu Rudých ďáblů odchází také Adnan Januzaj (hostování v Dortmundu) či Chicarito (přestup do Leverkusenu). V rámci bundesligy přestoupil Julian Draxler, který ze Schalke odešel do Wolfsburgu.

Foto: Darren Staples, Reuters

Gólman David de Gea (vlevo) přestupuje podle informací Sky Sports do Realu Madrid.

Článek
Fotogalerie

Angličané mají Bank Holiday a nepracují, proto na ostrovech mohou nakupovat a prodávat až do úterý 1. září. Anglická uzávěrka byla stanovena na 19. hodinu SELČ tak, aby mohly kluby do půlnoci poslat do sídla UEFA podrobnou soupisku pro Ligu mistrů.

Ve většině zemí západní a jižní Evropy však končily přestupy už dnes. Bundesliga se uzavřela jako první v 18 hodin, hodinu před půlnocí budou končili Italové. Francouzská či španělská soutěž stanovily „deadline" na tradiční půlnoc.

Španělský fotbalový brankář přestupuje z Manchesteru United do Realu Madrid. Bílý balet za De Geu zaplatil 29 miliónů liber, na Old Trafford se navíc stěhuje také brankář Keylor Navas. Informuje o tom sever Sky Sports.

Draxler do Wolfsburgu

Například fotbalisté Marseille, kteří jsou v základní skupině Evropské ligy soupeřem Liberce, přijdou o jednu ze svých opor. Střední záložník Mario Lemina odchází na roční hostování s opcí do Juventusu Turín, kde dnes podstoupí lékařskou prohlídku. V kádru italského mistra se má pokusit nahradit Artura Vidala, jenž přestoupil do Bayernu. Do Marseille naopak přicházejí na hostování krajní obránci či záložníci Mauricio Isla a Paolo De Ceglie.

Velký přestup byl dotažen v rámci bundesligy a radost z toho mají na Letné. Odchod kreativního záložníka Juliana Draxlera ze Schalke 04, soupeře Sparty v základní skupině EL, do Wolfsburgu je hotovou věcí. Schalke za talentovaného záložníka zinkasuje 35 miliónů eur (945 miliónů korun) a dalších 5 až 7 miliónů eur případně v bonusech. Do středu pole ale přivádí Pierra-Emila Höjbjerga, který bude hostovat z Bayernu.

Belgický reprezentant Adnan Januzaj bude hostovat z Manchesteru United v Dortmundu. Dvacetiletý talentovaný záložník stráví v Borussii celou sezónu.

Hodně aktivní byl právě Manchester United. Jeho útok má posílit Anthony Martial z Monaka, za devatenáctiletého mladíka jsou na Old Trafford ochotni zaplatit 36 miliónů liber (1,3 miliardy korun) plus bonusy až ve výši dalších dvaceti miliónů! Na odchodu naopak je vedle Januzaje i Javier Hernández, který míří do Leverkusenu, a Anders Lindegaard.

Villarreal pořídil posilu do útoku

Villarreal, který se ve skupině Evropské ligy utká s Plzní, posílil španělský útočník Adrián López. Sedmadvacetiletý hráč přichází na roční hostování z Porta. Adrián se nejvíc proslavil v Atléticu Madrid, kde působil v letech 2011 až 2014 a v té době si připsal i dva starty ve španělské reprezentaci. Bývalý hráč La Coruni si ve skupině EL na podzim 2012 také dvakrát zahrál proti Plzni. Rodák z Tevergy před rokem z madridského klubu přestoupil do Porta, kde se však neprosadil a v 17 soutěžních zápasech vstřelil jediný gól.

V tuzemsku máme tradičně posunutý termín. České, moravské a slezské kluby proto mohou být aktivní až do půlnoci 22. září.

Reklama