Hlavní obsah

Chelsea hattrickem srazil náhradník! Čech má třetí nulu, United ovládli šlágr

Liverpool
Aktualizováno

Londýnská Chelsea na kolenou! Blues mají v anglické Premier League na kontě stále jen jedno jediné vítězství. V 5. kole svěřenci kouče Josého Mourinha podlehli na hřišti Evertonu 1:3, hattrickem rozhodl střídající Steven Naismith. Londýnský celek spadl až na 16. místo tabulky a příště (v sobotu 19. září ve 13:45) ho čeká souboj s Arsenalem, jehož branku hájí bývalý gólman Blues Petr Čech. Ten si při výhře Kanonýrů nad Stoke City 2:0 připsal třetí čisté konto za sebou. Šlágr kola patřil fotbalistům Manchesteru United, kteří na Old Trafford porazili konkurenční Liverpool 3:1. Manchester City vyhrál na hřišti Crystal Palace 1:0 a po pěti duelech zůstal bodově stoprocentní.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Hrdina Evertonu Steven Naismith (s míčem) po zápase s Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Titul obhajující Chelsea, v jejíž brance místo zraněného Courtoise nastoupil Begovič, získala v pěti zápasech pouhé čtyři body a inkasovala už 12 branek. Jediný tříbodový zisk si připsala ve třetím kole na hřišti WBA (3:2).

V deváté minutě sobotní bitvy s Blues nahradil záložník Evertonu Naismith zraněného Bešiče a toto střídání se ukázalo jako zlomové. Nejprve skóroval v 17. minutě hlavou po povedeném Gallowayově centru, o chvíli později přidal skotský reprezentant druhou trefu, když se prosadil přízemní střelou.

Ještě v prvním poločase střelou z dálky snížil v poslední době kritizovaný záložník Matič, jenž oba ligové góly v dresu londýnského klubu vstřelil právě na hřišti Evertonu. K vyrovnání se ale svěřenci trenéra Mourinha nedostali. V závěru naopak pojistil vítězství domácího týmu třetím gólem v utkání Naismith, který v Premier League zaznamenal celkem 18 zásahů, z toho šest do sítě sobotního soupeře. Chelsea tak poprvé od května 2012 prohrála dva ligové zápasy za sebou.

Čech má další nulu

Hned v úvodu utkání Arsenalu proti Stoke se do tří velkých šancí probojoval Sánchez, hosty ale podržel gólman Butland i branková konstrukce. Po půlhodině hry už se ale Londýnští z vedení radovali, po Özilově povedeném pasu se prosadil Walcott. Následně musel proti Joselově střele zasáhnout Čech.

I v druhém poločase měli převahu domácí a v závěru pojistil vedení Arsenalu střídající útočník Giroud. Čech vychytal třetí čisté konto za sebou, jeho tým se posunul na třetí místo.

Citizens spasil osmnáctiletý útočník

Dlouho to vypadalo, že Manchester City poprvé v sezóně zaváhá a na hřišti Crystal Palace pouze remizuje. V 25. minutě navíc musel ze hřiště odejít zraněný kanonýr Agüero, nahradil jej De Bruyne, který si připsal první minuty za Citizens po příchodu z Wolfsburgu.

Oba brankáři drželi čisté konto až do 90. minuty, kdy kapituloval domácí McCarthy. Svůj první gól v Premier League vstřelil osmnáctiletý útočník Iheanacho, jenž byl na hřišti minutu. Manchester City vyhrál úvodních pět ligových utkání poprvé od ročníku 1912/13, dosud navíc neinkasoval.

Martial už střílí góly za Manchester United

V prvním poločase duelu Manchester United - Liverpool ani jeden z týmů nevyprodukoval střelu na branku. Chvíli po přestávce ale poslal domácí po Matově přízemním pasu do vedení Blind.

I Liverpool se dostal do několika šancí, United ale držel gólman De Gea, který odchytal první utkání v této sezóně. V 70. minutě navíc z penalty nařízené po Gomezově faulu navýšil náskok domácích Herrera. Šanci pro hosty vykřesal v 84. minutě akrobatickou střelou Benteke, který se prosadil v posledních třech utkáních proti Manchesteru United: dvakrát za Aston Villu, jednou za Liverpool. Dvě minuty nato ale upravila skóre na 3:1 nová akvizice týmu trenéra Van Gaala Martial.

Swansea překvapivě prohrála na půdě Watfordu, jediný gól zápasu vstřelil Ighalo. Labutě nevyužily ani 26 minut trvající přesilovku. Souboj nováčků vyšel lépe Norwichi, který doma porazil 3:1 Bournemouth.

Anglická fotbalová liga - 5. kolo:
Everton - Chelsea 3:1 (17., 22. a 82. Naismith - 36. Matič)
Arsenal - Stoke 2:0 (31. Walcott, 85. Giroud)
Crystal Palace - Manchester City 0:1 (90. Iheanacho)
Norwich - Bournemouth 3:1 (35. Jerome, 52. Hoolahan, 67. Jarvis - 82. Cook)
Watford - Swansea 1:0 (59. Ighalo)
West Bromwich - Southampton 0:0
Manchester United - Liverpool 3:1 (49. Blind, 70. z penalty Herrera, 86. Martial - 84. Benteke)

Reklama

Související témata: