Hlavní obsah

Legendy žijí věčně. Fanoušci Newcastlu truchlí nad zesnulým Srníčkem

Newcastle

Obrovská ztráta významné osobnosti, vynikajícího člověka a skvělého brankáře. Úterní smrt Pavla Srníčka zatřásla nejen fotbalovým prostředím v tuzemsku, ale také severovýchodní Anglií. V Newcastlu se fanoušci už večer scházeli a u St. James‘ Parku nechávali květiny, kterými vzdali hold českému brankáři. Srníček zemřel ve věku 47 let v ostravské nemocnici, devět dní po srdečním kolapsu, který ho potkal při běhu v rodném Bohumíně.

Foto: Chronicle Live

Fanoušci Newcastlu od úterního večera pokládají u St. James' Parku květiny na Srníčkovu památku.

Článek
Fotogalerie

Agent Steve Wraith vzpomíná na Pavla Srníčka.

Příznivci i bývalí spoluhráči se za českého brankáře dlouho modlili, dokonce mu složili popěvek, aby ho na dálku podpořili. Bohužel život už mu vrátit nemohli. „Naprosto jsem ho miloval. Byl to úžasný brankář a skvělý chlap," prohlásil jeden z příznivců Magpies. „Bůh mu žehnej, byl to skvělý gentleman," dodal Tom Hayes.

Sociální sítě i britské weby jsou plné truchlících komentářů. Někteří z fandů Newcastlu se už v úterý večer vydali ke stadiónu, kde nechávali květiny a dresy. Kromě vzpomínek na českého gólmana nechali i vzkazy „Legendy žijí věčně" nebo „Pavel is a Geordie" v narážce na nedávno vydanou Srníčkovu autobiografii. Tu český brankář v polovině prosince osobně na ostrovech propagoval.

Hráčův agent Steve Wraith doufá, že se mu brzy podaří uspořádat charitativní utkání legend Newcastlu. „Plánovali jsme, jak by bylo skvělé odehrát zápas bývalých hráčů, protože příští rok to bude dvacet let, co Newcastle málem získal titul," uvedl Wraith. „Postarám se o to, aby to dopadlo, a oslavíme tak život tohohle skvělého chlapa. Všichni pohromadě, fanoušci i hráči," dodal.

Srníček odchytal za Newcastle United celkem 190 zápasů. Poprvé v St. James' Parku působil v letech 1991 až 1998, poté v rozmezí 2006-2007. Magpies v polovině devadesátých let proháněli nejlepší celky v čele s Manchesterem United a dvakrát těsně přišli o mistrovský titul.

Reklama

Související témata: