Hlavní obsah

Arsenal - Newcastle 1:0Čech má další nulu, Newcastle připomněl Srníčka

Londýn

Fotbalisté Arsenalu přehráli ve 20. kole anglické Premier League na vlastním stadiónu Newcastle 1:0 a osamostatnili se na čele tabulky. Jedinou branku vstřelil Koscielny. Český reprezentační gólman vychytal 171. čisté konto v anglické lize.

Článek

Utkání vedoucího Arsenalu předcházela vzpomínková akce na nedávno zesnulého brankáře Pavla Srníčka. Hráči Newcastlu nastoupili k rozcvičce v trikách s jeho fotografií a nápisem "Pavel is a Geordie". Před úvodním hvizdem se aktéři rozestavili podél středového kruhu a s publikem bouřlivě aplaudovali na počest bývalého českého reprezentanta.

Kanonýři na Emirates Stadium zamkli soupeře, ale nepřesnostmi se připravovali o výraznější příležitosti. Straky se po náporu pomalu dostaly do hry a Čechovu pozornost vyzkoušel Wijnaldum. V závěru ještě český reprezentant vychytal Mitroviče.

Ihned po přestávce se řítil na branku Arsenalu Wijnaldum, ale Petr Čech skvěle zmenšil střelecký úhel. V 72. minutě se domácí nakonec dočkali, když Laurent Koscielny zužitkoval Giroudovu hlavičku po rohovém kopu. Wengerovi svěřenci tak i na devátý pokus Newcastle porazili a před vlastními fanoušky zvítězili počtvrté v řadě.

Anglická fotbalová liga - 20. kolo:
Arsenal - Newcastle 1:0 (72. Koscielny)

Reklama

Související témata: