Hlavní obsah

Hořká útěcha pro Crystal Palace. Konečně parádní akce a gól, který ale na body nestačil

Londýn/Praha

Parádičkami a všelijakými technickými kousky bylo čtyřiadvacetileté kolo anglické Premier League naplněno až po okraj. Patičkami, stejně jako ťukesem na jeden dotek, v němž si třeba fotbalisté Manchesteru City na trávníku Sunderlandu doslova libovali. A pravdou je, že míč je poslouchal a lítat po hřišti od nohy k noze jako koule po biliárovém stole.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

I hráči Leicesteru v duelu s Liverpoolem demonstrovali, jak může být fotbal jednoduchý a krásný. A v jejich podání i efektivní, neboť dali Reds zásluhou střelecky disponovaného Vardyho dva parádní góly, přičemž kanonýr Lišek se prodral i do dalších šancí.

I fotbalisté v posledních týdnech se tolik trápícího Crystal Palace jednu takovou parádní akci předvedli. A dokonce zakončenou gólem obránce Scotta Danna, který i za přispění polského gólmana mezi tyčemi Bournemouthu Boruce zužitkoval centr, který mu po předchozím úniku naservíroval Zaha.

Radost měl pochopitelně obrovskou, neboť tím utnul střeleckou mizérii svého týmu, která začala v prosinci právě na hřišti nováčka Bournemouthu. Crystal Palace tam s ním remizoval 0:0 a od té doby nedal v dalších pěti ligových utkáních gól. Jediná branka, kterou si připsal na konto, byla totiž vlastní. V zápase s Tottenhamem si ji dal belgický legionář v dresu Kohoutů Vertonghen.

Pardew: Scházel nám klid v koncovce

Dann sice střelecký půst utnul po necelé půlhodině, jenže nováček Premier League skóre otočil a odvezl si ze Selhurst Parku tři body.

„Scházel nám klid v koncovce a k tomu i víc štěstí," hořekoval trenér Alan Pardew, jehož tým doplácí na absenci dvou zraněných hvězd. Stále mu totiž chybí konžský legionář Bolasie a Francouz Cabaye.

„Nemůžeme ale čekat, až se vrátí, i bez nich jsme měli střetnutí zvládnout. Zvláště, když jsme vedli po krásné akci a gólu, který Dann dal. Jenže zatímco my měli řadu příležitostí, soupeř si vypracoval jen dvě, ale na rozdíl od nás jich využil," povzdechl si kouč Crystal Palace Pardew, jemuž místo tří bodů zůstala slabá útěcha, že branka jeho svěřenců figuruje mezi parádami 24. kola Premier League.

Reklama