Hlavní obsah

Albion se klaní Čechínovi. Stálý inventář hitparády vychytal i nejlepšího kanonýra

Londýn

Je to jeho sezóna. Bravurní zásah proti hlavičce kanonýra Vardyho katapultoval Petra Čecha na druhé místo ve výběru pěti nejlepších zákroků 26. kola anglické Premier League. Nejenže tak gólman Arsenalu obhájil umístění z minulého týdne, brankář české fotbalové reprezentace se nominoval do hitparády již počtvrté z pěti posledních kol! V přímé bitvě o titul pak své Kanonýry posunul jen dva body za vedoucí Leicester.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Jamie Vardy s devatenácti trefami dál vládne střelcům. A jeho Lišky také tabulce celé soutěže. V přímém souboji ovšem nejlepší kanonýr dokázal brankáře Gunners překonat jen z penalty. Ze hry na Petru Čechovi pohořel a právě za bravurní zákrok proti Vardyho tutové hlavičce se gólman dočkal další nominace mezi smetánku.

„Těžký zákrok. Vardy byl blízko mě a po hlavičce zůstal na nohou. Kdybych míč vyrazil, tak ho dorážel do branky. Musel jsem balón nějak udržet vedle sebe a zalehnout ho, což se podařilo. Měl jsem i trochu štěstí, že míč zůstal vedle mě," popsal Čech na svém webu, jak těsně před brankovou čárou přilepil míč ke svým rukavicím.

„Byl to klíčový zápas, rozdíl mezi oběma týmy mohl být dva body, ale také osm. Je skvělé, že se nám podařilo zvítězit," oddechl si po Welbeckově vítězném gólu v páté minutě nastavení trenér Arséne Wenger.

Hitparádu ovládl Schmeichel

Dva body ztráty na Leicester, s tím už se dá pracovat... „Stačí jedna jejich remíza a už to mezi námi bude na rozdíl skóre. Proto říkám, že jsme vybojovali životně důležité vítězství. Ale na druhou stranu, do konce ligy zbývá ještě spousta zápasů a se silnými týmy ještě hrajeme," přemítá Čech.

Paradoxem je, že vítězem hitparády je Kasper Schmeichel. Poražený Čechův sok z nedělního duelu se zaskvěl při tutovce Girouda.

Získá Arsenal letos v Premier League mistrovský titul?
Ano
61,9 %
Ne
38,1 %
Celkem hlasovalo 6432 čtenářů.

Reklama

Související témata: