Hlavní obsah

Carragher je zkur.... lůzr a Gerrard Liverpool zničil, řekl jejich bývalý spoluhráč

Praha

Sebevědomí mu nikdy nechybělo, průšvihů během své kariéry napáchal nepočítaně. Nyní o sobě dal senegalský fotbalový útočník El Hadji Diouf vědět zase. Ostře se pustil do dvou legend anglického Liverpoolu Stevena Gerrarda a Jamieho Carraghera, jejichž byl právě v týmu Reds tři roky spoluhráčem.

Foto: Profimedia.cz

El Hadji Diouf (vlevo) měl už během angažmá v Blackburnu výhrady ke Stevenu Gerrardovi (zcela vpravo).

Článek

Když v roce 2002 zazářil v dresu Senegalu na mistrovství světa a byl zařazen do All Star týmu turnaje, praly se o něj velkokluby. Útočník El Hadji Diouf byl mimořádné žádaným zbožím a nakonec kývnul Liverpoolu, který za něj francouzskému Racingu Lens vysázel 10 miliónů liber.

Jenže jeho angažmá na Ostrovech bylo propadákem. S Reds sice v roce 2003 vyhrál Ligový pohár, spíše než fotbalovými kvalitami na sebe ale nejlepší fotbalista Afriky z let 2001 a 2002 upozorňoval průšvihy.

A že jich za dvanáct let strávených v Británii bylo požehnaně.

V dresu Liverpoolu plivnul na fanoušky Celtiku Glasgow, v Sunderlandu se rozhádal s kompletně celým týmem, na tréninku se porval s Antonem Ferdinandem a urážel i jeho známějšího bratra Ria.

Carragher? V mé knize by se o sobě nedočetl

V lednu 2011 předvedl rodák z Dakaru, jehož střeleckým maximem za dvanáct let v Anglii bylo devět gólů za sezónu, největší úlet. Jako hráč Blackburnu nadvakrát zlomil nohu Jamiemu Mackiemu. Zatímco ten se svíjel v bolestech na trávníku, Diouf stál nad ním a posmíval se mu.

Naposledy se zase Senegalec, jehož kariéra je na sklonku, když naposledy hrál v roce 2015 v Malajsii, opřel do ikon Liverpoolu a svých bývalých spoluhráčů Jamieho Carraghera se Stevenem Gerrardem.

„Rozdíl mezi Jamiem a mnou je v tom, že já jsem hráč světové úrovně, zatímco on je sr..ka. Napíše knihu, ve které se o mně bude zmiňovat. V mé knize by se o sobě nedočetl ani jednu větu. Je to zkur.... lůzr," uvedl Diouf na adresu Carraghera v rozhovoru pro francouzský měsíčník So Foot.

Liverpool s Gerrardem bez titulu? Není to náhoda

A nit nenechal suchou ani na dlouholetém kapitánovi Reds, o němž už dříve prohlásil, že ve fotbale nezná většího sobce než Gerrarda, jenž je kvalitativně o několik úrovní za ním. „Pro Anglii nepředstavuje ani setinu toho, co znamenám já pro Senegal. Na mistrovství světa ani Evropy pro Anglii nikdy nic neudělal," řekl Diouf.

Do Gerrarda se pustil i kvůli jeho zřejmě nejbolestivějšímu okamžiku v dresu Liverpoolu. Kapitán Reds v dubnu 2014 při zápase s Chelsea podklouznul za nerozhodného stavu 0:0 na půlící čáře, Demba Ba jeho chybu potrestal gólem a Liverpool i kvůli tomu nedotáhnul nadějně rozehranou sezónu k zisku mistrovského titulu, na který čeká od roku 1990.

„Když jsem přijel do Liverpoolu, dělal jsem si, co jsem chtěl. A bylo mi řečeno, že nerespektuju klub. Jenže on zničil svůj tým, když uklouznul proti Chelsea. Není náhoda, že Liverpool (s Gerrardem) nikdy nevyhrál Premier League," uzavřel Diouf.

Reklama

Související témata: