Hlavní obsah

Pomsta Reds byla krutá, Firmino navíc vydráždil Harta. V Anglii také teklo hodně krve

Londýn

Jen tři dny si počkali. A jejich pomsta byla krutá! Fotbalisté Liverpoolu v neděli podlehli Manchesteru City ve finále Ligového poháru až po penaltovém rozstřelu. V lize si ovšem rivala podali a porazili ho 3:0, navíc Brazilec Firmino schoval po třetím gólu míč pod dres a rozvášnil brankáře Harta. Jejich přetahovaná uzavírá přehled vtipných a bizarních scének 28. kola anglické Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

„Je šílené, že s nimi budeme hrát znovu tak brzy," konstatoval kapitán vítězů Vincent Kompany, sotva v neděli převzal Ligový pohár.

Jako by tušil, že středeční ligový zápas pro Citizens dobře nedopadne. Liverpool ho pojal jako velkolepou odvetu a revanšoval se jednoznačným triumfem 3:0.

Nejhůře to evidentně nesl brankář Joe Hart. V neděli před ním dostal přednost Willy Caballero a v rozstřelu zneškodnil pokusy Leivy, Coutinha a Lallany. Dvojka se tak stala největší hvězdou finále.

A když se jednička do branky vrátila, inkasovala v repríze finále tři banány od Lallany, Milnera a Firmina. Kdyby jen to, Hart těžce nesl, že Brazilec Firmino schoval po třetím gólu míč pod dres a bujaře slavil. Byl to samozřejmě hold čerstvě narozenému druhému potomkovi. Gólman ho ovšem začal nahánět a jejich přetahovaná o balón vzbudila úsměv.

Vložené kolo však bylo také plné krve. Příznivcům Norwiche zatrnulo, když se ve výskoku prudce srazili spoluhráči Robbie Brady a Gary O'Neil a oba to odnesli. Erik Lamela z Tottenhamu zase utrpěl tržnou ránu na temeni a sunderlandský Lee Cattermole krvavý šrám v obličeji.

Reklama

Související témata: