Hlavní obsah

Ranieri dostane za titul s Leicesterem pětimiliónovou odměnu

Fotbalisty Leicesteru dělí tři body od zisku historického titulu a pokud se jim to podaří, jejich trenér Claudio Ranieri si finančně výrazně přilepší. Podle deníku Times má totiž ve smlouvě klauzuli, že za triumf v anglické lize ho čeká bonus pět miliónů liber (asi 173 miliónů korun).

Foto: Carl Recine, Reuters

Trenér Claudio Ranieri slaví s Wesem Morganem, autorem vítězné trefy Leicesteru v ligovém klání se Southamptonem.

Článek

Ranieri přišel do klubu v závěru minulé sezóny s úkolem udržet Leicester v Premier League. Majitel se proto pro případ neúspěchu pojistil řadou podmínek, aby italskému kouči nemusel vyplácet vysoké odstupné. Ranieri, který si ročně přijde na 1,5 miliónu liber, však díky tomu dostal možnost dodat do kontraktu několik vlastních požadavků.

Čtyřiašedesátiletého kouče tak mimo jiné čeká ještě odměna 100 tisíc liber za každou příčku nad osmnáctým místem a to by v případě zisku titulu znamenalo bonus dalších 1,7 miliónu. "Nevím, jestli podobné věci mají ve smlouvě i hráči. Ale jestli ne, tak to byla jejich chyba. Já jsem s možností vyhrát ligu počítal," řekl už před časem Ranieri.

Leicester začal sezonu jako jeden z adeptů na sestup, ale tři kola před koncem ho od zisku prvního titulu v historii klubu dělí tři body. Získat je může v neděli na hřišti Manchesteru United, ale slavit může i v případě pondělní prohry druhého Tottenhamu s Chelsea.

Reklama

Související témata: