Hlavní obsah

Fanoušci West Hamu demolovali autobus Manchesteru United. Rooney je znechucen

Emotivní loučení fanoušků fotbalového West Hamu United se stadiónem se v úterý zvrhlo v násilnosti před dohrávaným duelem 35. kola anglické Premier League proti Manchesteru United. Domácí fanoušci u stadiónu napadli autobus hostujícího týmu a utkání muselo být o 45 minut odloženo.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Demolice autobusu Manchesteru United před duelem s West Hamem.

Článek
Fotogalerie

Ulice kolem Boleyn Ground zaplnil dav čítající několik tisícovek fanoušků, kteří nadšeně přivítali své miláčky. Jenže jakmile dorazil autobus z Manchesteru, nastaly problémy. Na výpravu kouče Louise van Gaala začali příznivci házet lahve.

Do nepokojů se musela vložit policie a rázem bylo jasné, že začátek zápasu je v ohrožení. Jeho start z plánovaných 20:45 byl přeložen na 21:30.

„Tohle vážně nebylo pěkné. Náš autobus byl zdemolován. Je to pro mě velké zklamání Pro West Ham jde o velký večer, protože tým opouští svůj stadión. Jsem si jistý, že až ty obrázky uvidíte, budete rozčarovaní z toho, co fanoušci předvedli," postěžovala si televizi Sky Sport opora Manchesteru Wayne Rooney.

Kladiváři se loučí se svým stadiónem po dlouhých 112 letech. Z Upton Parku se na začátku příští sezóny přestěhují na Olympijský stadión.

„Jsem hluboce zklamaný. Ještě více kvůli našim fanouškům, kteří musí v noci stihnout vlaky domů. Máme připravenou nádhernou show po zápase a hodně z nich ji kvůli zpoždění začátku nestihne," litoval spolumajitel Hammers David Sullivan.

Reklama

Související témata: