Hlavní obsah

Manchester United - Leicester 2:1Skvělá premiéra Mourinha s Ibrahimovicem, Rudí ďáblové slaví zisk Superpoháru

Aktualizováno

Počítejte s námi! Fotbalisté Manchesteru United vyslali hned v prvním soutěžním zápase nové sezóny konkurenci jasný signál. Coby vítězové FA Cupu získali anglický Superpohár, když zdolali vítěze Premier League Leicester 2:1. Nejen kouč José Mourinho tak oslavil vítěznou premiéru na lavičce Rudých ďáblů. Výhru jeho týmu trefila hvězdná posila z Paris St. Germain, švédský útočník Zlatan Ibrahimovic.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

První trofej je naše! Zleva Zlatan Ibrahimovic a José Mourinho, nové osobnosti Manchesteru United.

Článek
Fotogalerie

Rudé ďábly poslal do vedení záložník Jesse Lingard, který si ve 31. minutě proklestil cestu přes několik obránců a sólovou akci zakončil přesnou střelou. Sedm minut po přestávce ale vyrovnal po zaváhání obránců Manchesteru jeden ze strůjců překvapivého triumfu Lišek v posledním ročníku anglické ligy Jamie Vardy.

V závěru odvrátil možné prodloužení Ibrahimovic, který hlavou poslal do branky míč po centru Antonia Valencii. United hráli o Superpohár již potřicáté a připsali si 21. vítězství. Leicester naopak nenavázal na svůj triumf při jediné účasti v roce 1971. Mourinho si spravil chuť po loňském roce, kdy v Superpoháru prohrál na lavičce Chelsea s Arsenalem 0:1.

Anglický fotbalový Superpohár ve Wembley:
Manchester United - Leicester 2:1 (1:0)
Branky: 31. Lingard, 83. Ibrahimovic - 52. Vardy.

Reklama

Související témata: