Hlavní obsah

Wilshere zamířil z Arsenalu na hostování do Bournemouthu

Fotbalista Jack Wilshere opouští Arsenal. Čtyřiadvacetiletý anglický reprezentant se na startu nové sezóny neprotlačil do základní sestavy Kanonýrů a tento ročník tak stráví na hostování v Bournemouthu.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Jack Wilshere opouští Arsenal, jde hostovat do Bournemouthu.

Článek

Bývalý velký talent anglického fotbalu kvůli zranění nehrál skoro celou minulou sezónu. Naskočil až chvíli před červnovým evropským šampionátem ve Francii, kde zasáhl do tří ze čtyř zápasů Anglie. V úvodním třech kolech tohoho ročníku Premier League ale odehrál jen 39 minut, a proto posílil aktuálně předposlední tým tabulky Bournemouth.

Sissoko jde do Tottenhamu

Změna dresu potkala i Francouze Moussu Sissoka, který přestoupil z Newcastlu do Tottenhamu. Sedmadvacetiletý člen stříbrného týmu z letošního fotbalového Eura podepsal smlouvu s Kohouty do roku 2021 těsně před středeční uzávěrkou přestupů. Londýnský klub za něj zaplatí třicet miliónů liber, tedy téměř miliardu korun.

Přitom ještě hodinu před půlnocí to vypadalo, že Sissoko zamíří do Evertonu, který pro něj měl připravené soukromé letadlo, jež by ho dopravilo na lékařské testy do Liverpoolu. Na poslední chvíli se rozhodl jinak, což v Evertonu dost těžko nesli. Zvláště když nebral telefon legendě na lavičce klubu Ronaldu Koemanovi.

Sissoko přišel do Newcastlu v prosinci 2012 z Toulouse, ve 118 ligových zápasech vstřelil 11 branek a v závěru minulé sezóny byl v šesti zápasech jeho kapitánem. Sestupu z Premier League ale nezabránil. Ve francouzské reprezentaci má na kontě 44 zápasů a jeden gól.

Reklama

Související témata: