Hlavní obsah

Minule vlastní gól, teď žlutá karta a penalta. Čechův Arsenal přesto vítězí a stoupá

Londýn

Nezačali sezónu dobře, před nedělními dohrávkami se však vyhoupli již na třetí příčku tabulky. Fotbalisté Arsenalu zvítězil v 6. kole Premier League v Hullu 4:1. Brankář Petr Čech přišel o čisté konto až v 79. minutě, kdy se po jeho střetu s domácím Mbokanim kopala penalta a Snodgrass ji proměnil.

Foto: Lee Smith, Reuters

Petr Čech debatuje po zápase s rozhodčím Rogerem Eastem.

Článek
Fotogalerie

Minule si dal vlastní gól, ale Kanonýři porazili Southampton 2:1. A ani tentokrát ho nepříjemná situace nemusela mrzet. Petr Čech způsobil penaltu, jeho Arsenal přesto jasně vyhrál.

„Byl jsem tam o chvíli později než on a už jsem nestačil uhnout, ani se zastavit," líčí gólman na svém webu situaci, která penaltě předcházela. Dostal žlutou kartu a inkasoval. „Jediné, co mě mrzí, že jsem si vyrobenou penaltou pokazil čisté konto, ale výhra a tři body jsou důležitější," ujišťuje.

Kanonýři vedli od 17. minuty, kdy se trefil Sánchez. Ve 40. navíc neproměnil penaltu za ruku Livermolea, který byl vyloučen. Početní převahu zúročil Arsenal po přestávce dalšími třemi góly.

„I přesto, že jsme neproměnili penaltu, měli jsme zápas pod kontrolou a zaslouženě vyhráli. Je to důležité vítězství a jsem rád, že jsme zápas zvládli," kvituje Čech.

V příštím kole ho čeká velké derby proti svému bývalému klubu Chelsea.

Reklama