Hlavní obsah

Dostane Čech nového spoluhráče? Kanonýři nabízejí za hvězdu bundesligy pořádný balík

Londýn

Pierre-Emerick Aubameyang je na fotbalovém trhu horké zboží! Není divu, útočník Dortmundu patří mezi největší hvězdy nejvyšší německé soutěže a jen v posledním ligovém duelu proti Hamburku vsítil čtyři góly. Do svých řad by jej tuze rád zlákal londýnský Arsenal, podle informací britských médií nabízí Borussii rovných 90 miliónů eur (v přepočtu zhruba 2,5 miliardy korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Aubameyangovy čtyři trefy v 18. kole bundesligy.Video: sntv

 
Článek

Hráčův italský agent Vincenzo Morabito v interview pro stanici CRC přiznal, že tato suma byla již během tohoto roku v jednání. Sportovní ředitel německého klubu Michael Zorc však hráče, kterého Dortmundu získal v roce 2013 ze St. Étienne a má na Vestfálském stadiónu ještě dva roky platný kontrakt, uvolnit odmítl. „Aubameyang je v tuto chvíli neprodejný," prohlásil rezolutně k nabídce Gunners, jejichž dres obléká i český brankář Petr Čech.

Arsenal není jediným klubem z Premier League, který o služby sedmadvacetiletého gabonského forvarda usiluje. Podle deníků Mirror a Sun sondují přestupové možnosti i městský rival Chelsea či Manchester City, podle jiných spekulací by Africký fotbalista roku 2015 mohl zamířit za bývalým koučem Jürgenem Kloppem do Liverpoolu.

Reklama