Hlavní obsah

Prohrál, přesto složil Kanonýrům poklonu. Arsenal má silnější tým než Chelsea, tvrdil kouč West Bromwiche

Kanonýrům se ulevilo. Zápas s West Bromwichem díky trefě Girouda čtyři minuty před koncem přece jen zvládli, takže si po dvou předchozích prohrách připsali na konto tři body. A gólman Petr Čech po osmi utkáních, v nichž pokaždé inkasoval, konečně zase odchytal zápas s čistým kontem. „Vyžadovalo to od nás spoustu trpělivosti, protože soupeř byl hodně houževnatý a hrál výtečně organizovaně,“ pochvaloval si trenér fotbalistů Gunners Arséne Wenger.

Foto: John Sibley, Reuters

Útočník Olivier Giroud oslavuje gól proti West Bromwichi.

Článek

Zápasy na přelomu roku bývaly v předchozích sezónách pro Arsenal pravidelně prokletím. Nezvládal je, ztrácel v nich body a přicházel o šanci na zisk titulu. I v letošní sezóně nasvědčovalo mnohé tomu, že k podobnému martyriu zase dojde. Nejdřív prohra s Evertonem, poté porážka s Manchesterem City a Gunners v tu ránu ztráceli na první příčku Premier League devět bodů.

Chtělo to něco zvláštního, věděl Wenger

Domácí střetnutí 18. kola by mohlo přinést zlom, neboť duel s West Bromwichem Arsenal nakonec zvládl. I když až trefou Girouda čtyři minuty před koncem...

„Dvě předchozí prohry znamenaly velké zklamání, proto už jsme museli vyhrát. Zvláště doma to byla nutnost. Ukázali jsme sílu a hlavně vítěznou mentalitu," přiznával francouzský legionář Giroud, který zúročil parádní Özilovu přihrávku v rozhodující gól.

„Byl to od něho brilantní centr a já se ho snažil jen zúročit ve vítěznou trefu," složil Giroud poklonu svému spoluhráči. „Chtělo to něco zvláštního. Prostě něco speciálního, čím bychom obranu soupeře překonali. A v závěru jsme se skutečně dočkali. Pokud v takovémto střetnutí neotevřete brzy skóre, nelze nic uspěchat a my si podle toho počínali," tvrdil Wenger, že ho čekání na gól nijak neiritovalo.

„Byli jsme lepší v obou poločasech, protivníka jsme přestříleli, nakonec jsme prokázali i potřebnou trpělivost."

Abramovič bude jednat

Velšský kouč West Bromwiche Tony Pulis byl pochopitelně zklamaný, protože jeho tým měl hodně blízko k remíze a tudíž zisku bodu. Podobně, jako před dvěma týdny, kdy hrál na Stamford Bridge s vedoucí Chelsea, kde nakonec také 0:1 prohrál gólem inkasovaným patnáct minut před koncem.

„Pokud mám srovnávat Arsenal a Chelsea, myslím, že Arsenal má nepochybně silnější tým. Hlavně když se podíváte na lavičku náhradníků a porovnáte hráče, které mají obě mužstva k dispozici. Na Stamford Bridge si to určitě uvědomují, a proto majitel klubu Abramovič určitě nezůstane v klidu a bude teď v lednovém přestupním termínu jednat," nechal se slyšet Pulis.

„Bude to hodně zajímavé přestupové období pro všechny čtyři či pět klubů ze špičky tabulky. A stejně tak bude zajímavá celá liga, protože tentokrát bude záležet především na výdrži jednotlivých mužstev usilujících o titul," myslí si kouč West Bromwiche.

Reklama