Hlavní obsah

Fantastická šňůra, ale jen žádné sebeuspokojení, varoval kouč Chelsea po dvanácté výhře v řadě

Londýn/Praha

Chyběl jim nejlepší střelec Diego Costa, v sestavě absentoval i N´golo Kanté, přesto fotbalisté Chelsea zápas 18. kola Premier League zvládli, Bournemouth porazili 3:0 a vítěznou ligovou sérii tak natáhli na rovný tucet zápasů. Rekordní tucet, neboť dvanáctou výhrou v řadě překonali sedm let starý klubových rekord. „Fantastická šňůra. Zvláště v tak těžké lize, jakou je Premier League, to není ani trochu snadné,“ připomínal kouč Blues Antonio Conte do mikrofonů BBC Sport.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Kouč Chelsea Antonio Conte se raduje z výhry.

Článek
Fotogalerie

Měl mít starosti, protože absence Diega Costy přece jen představovala pro Chelsea citelnou ztrátu. Proto se čekalo, že italský kouč Conte dá ve vzniklé situaci pořádnou příležitost mladému belgickému útočníkovi Michy Batshuayiovi, který v předchozích zápasech jen střídal.

Poprvé bez hrotu

Conte ho sice na trávník poslal, ale až ve čtvrté minutě nastavení. „Nakonec jsem se rozhodl pro sestavu bez klasického hrotového útočníka. Bylo to vůbec poprvé od léta, kdy jsem do Chelsea přišel. Vyzkoušeli jsme si nové složení na tréninku a zjistil jsem, že je v dané situaci pro nás nejlepším řešením, když se musím obejít bez dvou důležitých hráčů," vysvětloval trenér Blues.

Rezolutně však popřel, že by se tím dny třiadvacetiletého Belgičana na Stamford Bridge naplnily a Batshuayi odešel v lednu na hostování do jiného klubu, kde by pravidelně hrál.

„K ničemu podobnému nedojde. Michy je mladým hráčem s velkým talentem, který si prostě jen potřebuje zvyknout na anglickou ligu a přizpůsobit se zdejšímu fotbalu. Věřím mu a do budoucna s ním počítám," ujišťoval Conte po dvanácté výhře v řadě, o kterou se postarali Pedro, Harazd gólem z penalty a Cook vlastním gólem v nastaveném čase. Jen mimochodem, pro Hazarda šlo o padesátou ligovou branku v dresu Chelsea, což před ním svedlo jen pět hráčů.

Chelsea už 405 minut neinkasovala

„Chelsea má nesporně vynikající tým, ale průběh zápasu byl pro nás přesto frustrující. První gól vstřelila prakticky z ničeho, protože si nevytvořila žádnou převahu, ani tlak. A druhý těsně před přestávkou zápas prakticky rozhodl. Přitom jsme předváděli kvalitní výkon a měli hned několik zajímavých příležitostí k skórovaní. Brankář Courtois byl ovšem vynikající," povzdechl si trenér Bournemouthu Eddie Howe.

„I bez dvou důležitých hráčů jsme si vedli velice dobře a mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem, i když šlo o těžký zápas. Každý soupeř se na nás teď chystá a chce nás porazit," kvitoval naopak jeho italský kolega Conte výhru i to, že Chelsea už 405 minut neinkasovala.

„Nějaké sebeuspokojení, nebo dokonce samolibost však není na místě. Rekordní série je sice krásná, ale pokud v ní chceme pokračovat, musíme dál pracovat, hrát stejně soustředěně a hlavně se připravit na utkání, jež přijdou. Vždyť již na Silvestra hrajeme další se Stoke a čtyři dny poté nás čeká Tottenham," připomínal náročný program, který na jeho Blues čeká.

Reklama

Související témata: