Hlavní obsah

Giroudův škorpión aspiruje na nejkrásnější gól. Bylo to o maximálním štěstí a náhodě, přiznává střelec

Londýn/Praha

Samozřejmě že to bylo o štěstí a náhodě, což ale nic nemění na tom, že Giroudův „škorpión“ bude aspirovat na nejkrásnější gól začínajícího roku. „V poloze, v níž jsem se ocitl, nic jiného udělat ani nemůžete. Není to o úsudku, ale o náhodě a maximálním štěstí,“ přiznal ostatně francouzský legionář ve službách Arsenalu po trefě v novoročním duelu Premier League, kdy trefil balón patou, ale přesto překonal gólmana Crystal Palace Hennesseye. A dokonce tak, že se míč ještě odrazil od břevna a teprve pak skončil v síti.

Foto: John Sibley, Reuters

Olivier Giroud z Arsenalu poté, co otevřel skóre proti Crystal Palace.

Článek
Fotogalerie

Ještě výstavnější a krásnější škorpión, než jakým se blýskl Rudý ďábel Mchitarjan před šesti dny v utkání Manchesteru United se Sunderlandem. Uchvátil jím fotbalový svět, Olivier Giroud ho však na Nový rok trumfnul. Hlavně tím, že trefil ještě břevno.

„Zažil jsem během trenérské kariéry mnoho skvělých hráčů a útočníků, ale tenhle Giroudův gól patři mezi pět nejkrásnější branek," nešetřil chválou ani kouč Arsenalu Arséne Wenger poté, co Giroud otevřel v 17. minutě skóre.

Nabíhal si do šestnáctky na centr Alexise Sancheze, ale byl rychlejší než přihrávka, takže měl míc za sebou. Položil se proto do vzduchu a míč trefil patou své levačky.

„Alexis poslal balón za mě, já nebyl ve správné rovnováze, takže jsem ani nic jiného udělat nemohl. Bylo to proto o maximálním štěstí a náhodě, ale i tak šlo o nejlepší gól, jaký jsem kdy dal. I proto jsem si ho tolik užíval," svěřoval se Giroud, jemuž dal trenér Wenger teprve podruhé v této sezóně příležitost v základní sestavě. Poprvé nastoupil v předchozím kole proti West Bromwichi a zápas rozhodl jediným gólem, na Nový rok proti Crystal Palace přidal další.

„Takovouto trefu nemůže natrénovat, jde jen a jen o reflex. Ale je v ní moment překvapení, kus krásy a umění. Proto se bude na Giroudovu trefu vzpomínat podobně, jako na další krásné góly, které jsem jako trenér Arsenalu zažil. Bergkampovy proti Leicesteru a Newcastlu, Henryho proti Realu Madrid a Liverpoolu či třeba ten, který dával Nwankwo Kanu Liverpoolu," vybavil si Wenger okamžitě nejbáječnější trefy svých svěřenců.

„Máme teprve první den roku 2017 a tahle branka určitě bude aspirovat na Gól roku Premier League. Byl to opravdu unikátní a úžasný gól," chválil francouzského spoluhráče gólman Arsenalu Petr Čech.

Reklama

Související témata: