Hlavní obsah

Fotbalista Barton se po půl roce vrací do Burnley

Burnley

Záložník Joey Barton se po půl roce vrací do Burnley, jemuž v minulé sezóně pomohl k postupu do Premier League. V jedenáctém týmu tabulky podepsal čtyřiatřicetiletý kontroverzní fotbalista smlouvu do konce sezóny.

Foto: Lee Smith, Reuters

Joey Barton se vrací do Burnley.

Článek

Barton přichází do Burnley jako volný hráč po působení v Glasgow Rangers, kde skončil předčasně po sedmi odehraných zápasech v listopadu. Skotský klub s ním rozvázal smlouvu po jeho zářijové roztržce na tréninku se spoluhráčem Andym Hallidayem a následném několikatýdenním vyřazení z kádru.

Hráč s jedním startem za anglický národní tým s Burnley od listopadu trénoval, ale jeho příchod do klubu nebyl jistý kvůli tomu, že mu hrozí trest za sázení na fotbal. Anglická Fotbalová asociace uvedla, že od roku 2006 do května 2016 Barton uzavřel 1260 sázek na různé fotbalové zápasy či soutěže.

Barton opustil Burnley po minulé sezóně, poté co se nedohodl na nové smlouvě. Předtím hráč, jenž má na kontě množství disciplinárních prohřešků i pobyt ve vězení, působil v Manchesteru City, Newcastle, Queens Park Rangers a Marseille.

Reklama