Hlavní obsah

Manchester City - Swansea 2:1Brazilský mladík Jesus zařídil Manchesteru City výhru nad Swansea. Tři body bere i městský rival

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City zdolali v anglické lize Swansea 2:1 a poskočili na třetí místo tabulky před londýnský Arsenal. Devatenáctiletý útočník Gabriel Jesus vstřelil oba domácí góly, ten druhý ve druhé minutě nastaveného času. Mistrovský Leicester podlehl Manchesteru United doma 0:3 a v tabulce má jen bodový náskok na sestupové pásmo.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Gabriel Jesus vstřelil oba góly Manchesteru City v ligovém utkání proti Swansea.

Článek
Fotogalerie

City začali výborně a v 11. minutě po Silvově akci otevřel skóre talentovaný Brazilec Jesus, který v základní sestavě nahradil hvězdného Argentince Agüera. Domácí měli převahu, ale nedařilo se jim přidat druhou branku.

Hráči Swansea vycítili šanci a v 81. minutě vyrovnal přízemní střelou islandský záložník Sigurdsson. Těsně před koncem však rozhodl o triumfu Citizens Jesus dorážkou vlastní hlavičky. Zimní posila z Palmeiras zaznamenala tři góly ve třech ligových zápasech.

Manchester City ztrácí bod na druhý Tottenham a deset na vedoucí Chelsea. Swansea je na 17. místě a má náskok jednoho bodu na sestupové pásmo.

Leicester držel s United krok do 42. minuty, kdy se prosadil Mchitarjan a krátce po něm zvýšil nejlepší střelec United Ibrahimovic. Domácí naděje na zvrat minimalizoval v 49. minutě třetím zásahem Mata. Trápící se Vlci neskórovali ani v pátém ligovém utkání v letošním roce.

Šestí United prodloužili sérii bez porážky v Premier League na 15 zápasů, na pátý Liverpool ztrácejí Rudí ďáblové bod a na čtvrtý Arsenal dva. Naopak šestnáctý Leicester ještě víc zabředl do bojů o záchranu a společně s Middlesbrough a Swansea je pouze bod od osmnáctého Hullu.

Anglická fotbalová liga - 24. kolo:
Manchester City - Swansea 2:1 (11. a 90.+2 Gabriel Jesus - 81. Sigurdsson)
Leicester - Manchester United 0:3 (42. Mchitarjan, 44. Ibrahimovic, 49. Mata).

Reklama

Související témata: