Hlavní obsah

V Itálii mají jasno, čínské peníze přivábí trenéra Chelsea. Kam uteče z Ostrovů?

Milán

Navzdory tomu, že trénuje Chelsea teprve od loňského léta a s desetibodovým náskokem s ní vede tabulku Premier League, možná v létě italský kouč Antonio Conte Londýn opustí. Podle listu Tuttosport se bývalý trenér Juventusu či italské fotbalové reprezentace dohodl na smlouvě s Interem Milán, jehož čínští majitelé mu nabízejí plat 15 milionů eur (405 milionů korun) za sezonu.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Italský manažer Chelsea Antonio Conte slaví úspěch londýnského týmu. Když uhraje titul, vrátí se v létě do Itálie?

Článek

Sedmačtyřicetiletý Conte by měl v Interu podepsat čtyřletý kontrakt. Přestavitelům Suning Group prý kývl poté, co zvýšili svou původní nabídku 11 milionů eur ročně. Vlastníky milánského velkoklubu po dohodě s Contem čeká jednání s majitelem Chelsea Romanem Abramovičem o vyvázání kouče z kontraktu, který má podepsaný do roku 2019.

Bývalý spoluhráč Pavla Nedvěda z Juvetusu Conte sice vede Chelsea za titulem, podle italských médií však není na Stamford Bridge spokojený. Údajně nevychází dobře s Abramovičem, s nímž má spory ohledně výdajů na nové hráče a jenž mu neumožnil vzít si šest asistentů, které požadoval, ale jen tři. Contemu se navíc v Londýně stýská po rodině, jež zůstala v Itálii.

Inter trénuje Stefano Pioli, který převzal trápící se tým loni v listopadu po Franku De Boerovi. Aktuálně jsou "Nerazzurri" v tabulce Serie A na šestém místě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články