Hlavní obsah

Liverpool - Burnley 2:1Liverpool otočil zápas s Burnley a drží čtvrtou příčku

Liverpool

Fotbalisté Liverpoolu v anglické lize otočili domácí zápas s Burnley a po vítězství 2:1 zůstávají na čtvrté pozici zajišťující předkolo Ligy mistrů. Už ve 28. kole tak mají na kontě stejně výher jako za celou minulou sezonu. Pro Liverpool to byl už čtvrtý obrat v sezóně.

Článek

Burnley je v probíhajícím ročníku Premier League vůbec nejhorším celkem na hřištích soupeřů, svěřenci trenéra Seana Dychea získali mimo svůj stadion pouhé dva body. Na Anfieldu však začali skvěle a už v 7. minutě utkání zchladil domácí obecenstvo Ashley Barnes, jenž si na hranici ofsajdu naběhl na prudký přízemní centr a ve skluzu usměrnil míč za záda Simona Mignoleta.

Liverpool se nemohl dostat do tempa, vysvobození přišlo až v nastaveném čase prvního poločasu. Georginio Wijnaldum se nejlépe ze všech zorientoval v pokutovém území a střelou zblízka vyrovnal.

Domácí korunovali zlepšený výkon ve druhém poločase v 61. minutě. Emre Can napřáhl zhruba z dvaceti metrů a přesnou střelou po zemi k tyči překonal podruhé Toma Heatona v bráně Burnley. Potvrdil tak, že Liverpool je nejčastěji skórujícím týmem v anglické lize zpoza pokutového území.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Liverpool - Burnley 2:1 (45.+1 Wijnaldum, 61. Can - 7. Barnes)

Reklama

Související témata: