Hlavní obsah

Hvězdný fotbalista čelí kritice za úsměvy. My víme, co říkal, pravil Čech

Londýn

Kritika se na fotbalisty Arsenalu valí ze všech stran. Největším trnem v oku je pro fanoušky londýnského klubu reakce Alexise Sáncheze, který se při debaklu 1:5 s Bayernem Mnichov v Lize mistrů na lavičce Gunners usmíval. Svého spoluhráče se nyní zastal český brankář Petr Čech.

Alexis Sánchez se na lavičce fotbalistů Arsenalu baví s Petrem Čechem

 
Článek

Televizní kamery minulý týden zachytily Sáncheze, jak se v závěru duelu s Bayernem na lavičce usmívá chvíli poté, co v 73. minutě vystřídal a tým inkasoval další tři branky. Média to dala do souvislosti s jeho nespokojeností se současnou situací klubu a se spekulacemi ohledně budoucnosti trenéra Arséna Wengera.

Čech však v inkriminovaném okamžiku seděl hned vedle Sáncheze a s kritikou nesouhlasí. "Je to smutné a velmi neuctivé k hráči. Bohužel si každý obrázek můžete interpretovat, jak chcete," citovala Čecha agentura Reuters. "My hráči ale víme, co přesně říkal a jak byl zklamaný stejně jako kdokoli jiný," dodal.

Arsenal prohrál pět z posledních osmi zápasů a podle Čecha je z toho třeba vinit nejen trenéra Wengera, ale i hráče. "Všichni se dělíme o zodpovědnost za pozici, ve které se nyní nacházíme. A všichni musíme makat, abychom se z toho dostali. My hráči se musíme soustředit na výkon a věřit, že trenér dělá to samé. Musíme být připraveni jako tým a hrát nejlépe, jak umíme," prohlásil nejzkušenější hráč Arsenalu.

Reklama