Hlavní obsah

Chelsea - Crystal Palace 1:2Chelsea doma senzačně prohrála! Liverpool ovládl derby, vyhrál i Tottenham

Aktualizováno

Senzační porážku utrpěl suverénní lídr anglické Premier League z Chelsea ve 30. kole, když doma podlehl sestupem ohroženému Crystal Palace 1:2. Blues doma padli vůbec poprvé v sezóně. Druhý Tottenham po vítězství v Burnley 2:0 ztrácí sedm bodů. O další tři body zaostává Liverpool, který zvítězil ve 228. liverpoolském derby nad Evertonem 3:1.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Zklamaní fotbalisté Chelsea v čele s Davidem Luizem po porážce od Crystal Palace.

Článek
Fotogalerie

Chelsea přitom začala utkání s Crystal Palace ideálně. V 5. minutě se zblízka prosadil Cesc Fábregas, ale už o šest minut později byl stav naruby po gólech Wilfrieda Zahy a Christiana Bentekeho. Belgický útočník ve službách Crystal Palace se trefil na Stamford Bridge ve třetím utkání za sebou a vždy za jiný klub.

Zaváhání Chelsea využil Tottenham, jenž po dvou gólech z druhého poločasu porazil Burnley 2:0 a snížil svou ztrátu z druhého místa na sedm bodů.

Everton se radoval jen chvíli

Liverpool, který má nejproduktivnější útok Premier League, udeřil v 228. derby už v osmé minutě. Sadio Mané si na polovině hřiště narazil míč s Robertem Firminem a přímočarou individuální akci zakončil přesnou střelou do protipohybu brankáře Joela Roblese. Senegalský útočník skóroval i v druhém liverpoolském derby v tomto ročníku, prosincové utkání na půdě Evertonu rozhodl gólem v 94. minutě.

Everton vyrovnal v 28. minutě, v prvním ligovém startu v sezoně se trefil z dorážky po rohovém kopu Matthew Pennington. Pro mladého obránce to byl první ligový gól v kariéře. Radost hostům ale nevydržela dlouho - o čtyři minuty později předvedl překrásnou akci Coutinho, jenž obešel dva bránící protihráče a umístěnou střelou zakroutil míč přímo do šibenice.

Po přestávce musel ze hry odstoupit zraněný Mané, kterého ale skvěle nahradil Divock Origi. Belgický útočník se po pouhých 200 vteřinách na hřišti opřel z hranice vápna do míče a potřetí překonal Roblese.

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp měl pro své svěřence jen slova chvály, před koncem zápasu ho ale rozčílili vlastní fanoušci, kteří vyvolávali jeho jméno.

"Vzhledem k mé povaze se může zdát, že jsem rád středem pozornosti, ale je to přesně naopak. Dokud není konec zápasu, nesmíme slavit. Už jednou se nám to skoro vymstilo v zápase s Arsenalem," uvedl Klopp.

Obhájce titulu Leicester si připsal čtvrté vítězství v řadě, tentokrát zdolal na svém hřišti Stoke 2:0. Nejprve se prosadil v 25. minutě dalekonosnou ránou Wilfred Ndidi, konečnou podobu dal výsledku po přestávce pohotovým volejem Jamie Vardy.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:
Liverpool - Everton 3:1 (8. Mané, 31. Coutinho, 60. Origi - 28. Pennington)
Burnley - Tottenham 0:2 (66. Dier, 77. Son Hung-min)
Chelsea - Crystal Palace 1:2 (5. Fábregas - 9. Zaha, 11. Benteke)
Hull - West Ham United 2:1 (53. Robertson, 85. Ranocchia - 18. Carroll)
Leicester - Stoke 2:0 (25. Ndidi, 47. Vardy)
Manchester United - West Bromwich 0:0
Watford - Sunderland 1:0 (59. Britos)
Southampton - Bournemouth 0:0

Reklama

Související témata: