Hlavní obsah

Skalák na ramenou fanoušků, za odměnu poletí do Las Vegas

Přímý postup do Premier League si tři kola před koncem zajistili fotbalisté Brightonu. Doma vyhráli 2:1 nad Wiganem a do nejvyšší soutěže se vrátí po 34 letech. Český reprezentant Jiří Skalák se ve vítězném celku na hřiště nedostal, oslavy si však užívá se vším všudy. „Pro postup do Premier League jsem sem přišel a teď se mi sen splnil. Je to nejvíc, co jsem dokázal,“ raduje se.

Oslavy postupu Brightonu do Premier League

 
Článek

Spontánní oslavy zrežírovali sami fanoušci. „K jistotě postupu jsme ještě potřebovali, aby Huddersfield nevyhrál. Byli jsme s klukama domluvení, že po našem zápase budeme v šatně sledovat vývoj jejich utkání. Jenže fanoušci vzali vše do svých rukou a vletěli na hřiště, které během chvilky zaplavili. Derby nám naštěstí pomohlo a s Huddersfieldem remizovalo, takže oslavy mohly propuknout," líčí Jiří Skalák v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

Vedení má pro hráče přichystanou příjemnou odměnu. „Oficiální oslavy se budou dolaďovat a přijdou až po sezóně. Jako celý tým bychom pak měli na šest dnů letět do Las Vegas," těší se Skalák.

Právě český reprezentant byl jednou z hlavních person oslavného reje. Po zápase si cestu městem užíval na ramenou jednoho z fanoušků, mával nad hlavou klubovou šálou a se spoluhráči slavil ve velkém stylu.

Reklama

Související témata: