Hlavní obsah

Arsenal - Manchester Utd. 2:0Petr Čech slaví! Manchester po 25 zápasech prohrál, nad jeho síly byl Arsenal

Liverpool/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru United po 25 zápasech v anglické lize prohráli. Ve šlágru 36. kola podlehli 0:2 na hřišti Arsenalu, za který chytal Petr Čech. Trenér "Kanonýrů" Arséne Wenger tak na 13. pokus zvítězil v Premier League nad týmem vedeným José Mourinhem. Liverpool ani ve čtvrtém zápase proti Southamptonu v této sezoně neskóroval, duel skončil 0:0. Svěřenci Jürgena Kloppa dvakrát podlehli "Svatým" 0:1 v Ligovém poháru a obě utkání v Premier League skončila bez branek.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech v akci během utkání Premier League s Manchesterem United. Pálil na něj Wayne Rooney.

Článek
Fotogalerie

V páté minutě duelu Arsenal - Manchester United hostující Martial poprvé ohrozil Čecha, bývalý reprezentační gólman ale zasáhl včas. Na druhé straně se po chvíli zaskvěl po Ramseyho přízemní střele De Gea. V 31. minutě vyrazil španělský brankář také střelu Oxladea-Chamberlaina. Hned vzápětí zaváhal domácí obránce Holding, Rooney ale tváří v tvář Čecha nepřekonal.

Devět minut po přestávce vyslal z delší vzdálenosti záložník Xhaka střelu, jejíž směr zády změnil Herrera a De Gea už nestihl zareagovat. Tři minuty nato po Oxlade-Chamberlainově centru zprava přesně zakončil hlavou proti svému bývalému zaměstnavateli Welbeck. Arsenal na šestém místě ztrácí na páté United dva body a má zápas k dobru.

Liverpool nedal gól ani z penalty

Na stadiónu Anfield dlouho nebyly k vidění žádné větší šance, až v 64. minutě odpískal rozhodčí Madley pokutový kop pro domácí po Stephensově hře rukou. Gólman Forster ale Milnerův pokus chytil. Kapitán Liverpoolu neproměnil v lize penaltu poprvé od listopadu 2009, kdy ještě působil v Aston Ville.

V úplném závěru mel šanci střídající Grujič, ani on ale Forstera nepřekonal. Klopp tak stále čeká na první výhru v Premier League nad Southamptonem.

Do Ligy mistrů se z Premier League dostanou první čtyři týmy (čtvrtého čeká kvalifikace). Na první pohled je pro Liverpool situace příznivá, protože je momentálně třetí. Jenže zatím bramborový Manchester City ztrácí bod a odehrál o jeden zápas méně. A pátý Manchester United sice zaostává o pět bodů, ale k dobru má dvě utkání. Při nejhorším scénáři by tak Reds do Ligy mistrů v další sezóně nenahlédli.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo
Liverpool - Southampton 0:0
Arsenal - Manchester United 2:0 (54. Xhaka, 57. Welbeck).

Reklama

Související témata: