Hlavní obsah

Gól rukou naštval Čecha a pokazil mu jubileum. Hlavně, že jsme vyhráli, oddechl si

Londýn/Praha
Aktualizováno

Čtyřstý zápas v Premier League má za sebou Petr Čech. Na hřišti Stoke jeho Arsenal vyhrál 4:1 a zkušený brankář mohl slavit. Gunners vyhráli třetí utkání v řadě a naděje na Ligu mistrů dál žije. Čech se ostatně na svých internetových stránkách netají tím, že to je hlavní úkol pro zbytek sezóny, důležitější než jeho čistá konta.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Radost Petra Čecha po vítězství Arsenalu.

Článek

„Povedlo se nám vyhrát, takže můžeme být spokojeni. Mrzí mě ale, že jsem přišel o čisté konto po gólu rukou, který neměl platit," zmínil Čech trefu Petera Crouche na 1:2 z 68. minuty. „Samozřejmě jsem rád, že se mi povedlo vyhrát i ten jubilejní zápas," usmál se.

Hranice čtyř stovek utkání je metou, na kterou v Premier League každý nedosáhne a Čech si to plně uvědomuje. „Ne každému se podaří v jedné z nejlepších soutěží na světě odehrát tolik zápasů, takže to beru jako velkou poctu a považuji za úspěch, že se mi to podařilo. Znamená to, že si dlouhodobě udržuji výkonnost na nejvyšší úrovni, protože jinak bych neměl šanci na takové číslo dosáhnout," komentoval, co se mu v posledních letech povedlo.

A teď by si ještě přál, aby Arsenal zvládl finiš Premier League tak, aby skončil jeho tým na čtvrtém místě. Po vítězství na půdě Stoke je tahle meta dál ve hře. „Zvítězili jsme na hřišti soupeře, kde se Arsenalu historicky moc nedařilo. V první půli jsme měli nad utkáním jasnou kontrolu a mohli jsme vést i vyšším rozdílem. Za stavu 2:0 si soupeř vytvořil tlak, měli tam několik rohů, dali ten gól rukou, ale my jsme rychle přidali další branky a naše výhra je naprosto zasloužená," uvedl spokojený Čech.

Čtvrtá příčka je pořád ve hře, gólman Arsenalu ale dobře ví, jak složitý úkol má tým před sebou. „Musíme vyhrávat a doufat, že soupeři ztratí," zopakoval známou matematiku. „Teď hrajeme opravdu dobře, pomohla nám hodně změna systému. Od doby, co hrajeme na tři obránce, jsme se zlepšili. A je vidět síla celého kádru. V tomhle nabitém programu potřebujeme každého hráče a proti Stoke to kluci z lavičky, jako třeba Aaron Ramsey, hodně zvedli," dodal uznale.

Ve zbývajících dvou kolech Premier League čekají na Arsenal opět dva zápasy během týdne. Už v úterý hraje doma se Sunderlandem a končí v neděli opět na domácím trávníku zápasem proti Evertonu. „Boj o Ligu mistrů je hodně dramatický a bude to bitva do posledního kola. Pro fanoušky by asi bylo lepší, kdyby tohle drama bylo v boji o titul, ale Chelsea už ho má doma a musím říct, že jsou mistrem zaslouženě. V poslední části sezóny už to bylo jen o tom, jestli si to sami pokazí nebo ne, a ten finiš zvládli," pogratuloval Čech svému bývalému klubu.

Reklama

Související témata: