Hlavní obsah

Mourinho přivedl do Manchesteru svého oblíbence Matiče z Chelsea

Manchester United získal z Chelsea srbského záložníka Nemanju Matiče. Podle britských médií vítěz Evropské ligy za osmadvacetiletého fotbalistu zaplatil 40 miliónů liber (miliardu korun). Matič podepsal na Old Traffordu tříletou smlouvu s opcí.

Foto: Profimedia.cz

Takhle slavil Nemanja Matič gól v dresu Chelsea. Teď bude hájit barvy Manchesteru United.

Článek

V novém působišti se Matič znovu setká s koučem Josém Mourinhem, který ho vedl již v Chelsea. Za londýnský celek nastupoval někdejší hráč Košic v letech 2009-11 a pak znovu v letech 2014-17. S Chelsea získal dvakrát ligový titul a jednou Anglický pohár.

"Nemanja je hráč Manchesteru United a Josého Mourinha. Zosobňuje všechno, co od fotbalisty požadujeme - oddanost, důslednost, ctižádostivost a smysl pro tým," uvedl Mourinho, který v roce 2014 přivedl Matiče zpět do Chelsea z Benfiky Lisabon za 21 miliónů liber.

Záložník s 32 reprezentačními starty je třetí velkou posilou Manchesteru před novou sezónou, v níž se tým vrátí do Ligy mistrů. Již dříve na Old Trafford přišli obránce Victor Lindelöf z Benfiky za 31 miliónů liber a útočník Romelu Lukaku z Evertonu za 75 miliónů liber.

Reklama

Související témata: