Hlavní obsah

Deset let? Klidně zůstanu i patnáct, potěšil Pochettino fanoušky Tottenhamu před zápasem s Realem

Madrid/Praha

Dobrá zpráva pro všechny příznivce londýnského Tottenhamu. Před dnešním večerním šlágrem Ligy mistrů na madridském Santiago Bernabéu (od 20:45, on-line na Sport.cz) se nechal argentinský kouč Mauricio Pochettino slyšet, že by ve službách Kohoutů rád zůstal i v dalších letech a stal se pro Tottenham tím, čím byl Alex Ferguson pro Manchester United. Koučem, který povede mužstvo po několik desetiletí. A to přesto, že se o něho zajímala a zajímá spousta evropských velkoklubů Barcelonou počínaje a mnichovským Bayernem konče.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Harry Kane z Tottenhamu jásá. Možná i proto, že argentinský trenér Pochettino chce u týmu zůstat.

Článek

Všechno začalo tím, že se na světlo světa dostaly úryvky z knihy, kterou chystá nejvyšší boss Tottenhamu Daniel Levy. V jedné z pasáží mluví o tom, že by chtěl, aby Pochettino zůstal ve službách klubu minimálně deset dalších let.

Argentinského kouče, který přišel do Londýna před třemi lety ze Southamptonu, dostihla Levyho touha v Madridu, kde dnes večer nastoupí k ostře sledovanému duelu Ligy mistrů proti Realu.

„Jsem obrovsky potěšen přáním majitelů i předsedy klubového představenstva. A šťastný samozřejmě také. Klidně a rád zůstanu nikoli jen deset, ale třeba i patnáct let, protože Spurs mají obrovský potenciál. Záleží ovšem na vedení," netajil pětačtyřicetiletý argentinský kouč, že je v Tottenhamu nadmíru spokojený.

Čekají na nový stadión

Tottenham je samozřejmě spokojen s ním, protože s příchodem Pochettina se dostavil návrat na výsluní Premier League a s tím spojená finanční prosperita klubu. O té nejlépe svědčí fakt, že se Spurs pustili do výstavby nového stadiónu, kam by se měli tento rok vrátit z dočasného azylu ve Wembley.

„Čekáme na něj všichni, protože bude nejlepší a nejmodernější v Evropě. Obrovsky nám pomůže, protože s návratem domů přijde čas, abychom se na něm pokusili získat nějakou opravdu velkou trofej. Anglickou i evropskou," ujistil Pochettino, že v novém chrámu na White Hart Line pro 61 tisíc diváků se Spurs dočkají zase slavných chvil.

Další krok k návratu na evropské výsluní budou chtít udělat Kohouti dnes večer na Santiago Bernabéu v konfrontaci s Realem.

„Bude to těžký zápas, v němž budeme čelit spoustě skvělých hráčů, kteří dres Bílého baletu oblékají. Ronaldovi, stejně jako třeba Iscovi, jenž podle mého k nejlepším hráčům na světa také patří. Znám ho dobře ještě z dob, kdy jsem ve Španělsku trénoval Espaňol, vždy to byl fotbalista nadprůměrných kvalit a obrovské kreativity, ale až teď v Realu se z něho stala skutečná hvězda. Jestliže jemu či třeba Ronaldovi máme čelit, pak jedině týmovým výkonem," vykládal Pochettino před utkáním dvou dosud stoprocentně úspěšných celků skupiny H.

Reklama

Související témata: