Hlavní obsah

Kane Kohoutům chyběl, kouč se však nevymlouval. Alli měl dát gól a mohlo být po spekulacích

Manchester/Praha

Na absenci nejlepšího střelce svého týmu se kouč Tottenhamu odmítl vymlouvat. „Pokud by Alli skóroval, byl by to jiný příběh. A hlavně - nikdo by se mě teď neptal, jak moc nám scházel zraněný Harry,“ odmítl Mauricio Pochettino po šlágru desátého kola Premier League před kamerami Sky Sports spekulovat, zda s Kaneam v sestavě by jeho Spurs na Old Trafford bodovali. Ani tentokrát totiž neuspěli a po prohře 0:1 ztrácí na Manchester United tři body.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Anthony Martial hrdinou Manchesteru United! Jediným gólem rozhodl duel s Tottenhamem.

Článek

Nejsledovanější duel kola ale pochopitelně neúčast největší hvězdy Kohoutů Harry Kanea poznamenala. Proto vymyslel argentinský kouč Pochettino taktiku, jak uspět a bodovat i bez něho. Málem mu vyšla....

To kdyby Dele Alli proměnil za bezbrankového stavu obrovskou příležitost, do níž se dostal, nebo kdyby se obrana Tottenhamu vyvarovala chyby, kterou devět minut před koncem střídající francouzský legionář Martial potrestal.

„Vždy je to o konečném výsledku. Kdyby Alli svou šanci zužitkoval, vyvíjel by se zápas nejspíš jinak. Bylo to o jednom gólu," povzdechl si zklamaný Pochettino.

„Byla to ovšem jediná příležitost, kterou hosté během utkání měli. My si jich připravili víc, takže jsme si zasloužili takticky vedenou partii náročnou pro všechny hráče vyhrát," vyčísloval trenér Manchesteru José Mourinho možnosti, z nichž mohli jeho svěřenci duel rozhodnout.

„Ale uznávám, byl to vyrovnaný zápas, v němž šla za vítězstvím obě mužstva. My s maximálním úsilím, protože jsme museli odpovědět na porážku s Huddersfieldem v minulém kole a bodovat," oceňoval Mourinho přístup a nasazení svých hráčů. „Věděli, že jedna chyba může zápas rozhodnout a vyvarovali se jí, zatímco soupeř se jí dopustil," připomínal, že mu vyšel tah s nasazením Lingarda a Martiala na posledních pětadvacet, resp. dvacet minut. Vždyť právě Francouz Martial to byl, kdo utkání rozhodl.

„Čerství hráči měli vnést do naší hry dynamiku. Rashford už byl hodně vyčerpaný a já navíc spoléhal na Martialův tah s míčem na bránu," pochvaloval si Mourinho střídání, které se mu povedlo. „Za snahu jsme si vítězství zasloužili."

„Vyhrát mohly oba týmy, pro nás by ovšem i remíza byla fantastická. Udělali jsme ovšem chybu, která se stává a nemá smysl se k ní vracet a někoho z ní vinit. Na výsledku tím už stejně nic nezměníme, navíc už ve středu nás čeká další těžký zápas s Realem, a i proto nemá smysl na chybu příliš myslet," argumentoval jeho kolega na lavičce Tottenhamu Pochettino.

Na otázku, zda do odvety Ligy mistrů s Realem už Kane nastoupí, však nedokázal odpovědět.

Reklama

Související témata: