Hlavní obsah

Arsenal - Tottenham 2:0Čech vychytal nejlepšího střelce Premier League a Arsenal slaví důležitou výhru

Londýn
Aktualizováno

Ve šlágru 12. kola anglické ligy porazil Arsenal fotbalisty Tottenhamu 2:0 a dotáhl se na ně v tabulce na rozdíl jediného bodu. Severolondýnské derby rozhodly dvě branky před koncem prvního poločasu, kdy se trefili Mustafi a Sánchez. Brankář Petr Čech udržel popáté v sezoně čisté konto. Lídr soutěže Manchester City vyhrál v Leicesteru 2:0 a drží si venku stoprocentní bilanci.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Alexis Sanchez a Alexandre Lacazette z Arsenalu oslavují gól proti Tottenhamu v Premier League.

Článek
Fotogalerie

Dařilo se i dalším favoritům. Chelsea zvítězila na hřišti West Bromwiche 4:0 a Liverpool si poradil se Southamptonem 3:0. Bournemouth porazil Huddersfield 4:0, přestože hrál celý druhý poločas v deseti. Hattrick dal útočník Callum Wilson. Manchester United sice prohrával, ale nakonec Newcastle přehrál 4:1 a udržel druhé místo.

Na stadionu Emirates se hrálo ve velkém tempu a v prvním poločase také s množstvím šancí. V dresu "Kanonýrů" dvakrát zahrozil Lacazette, ale Lloris nakonec ani jednou nemusel zasahovat. Na druhé straně byl aktivní nejlepší střelec Tottenhamu Kane, Čech si ale poradil jak s jeho prudkou střelou doprostřed branky, tak s následnou hlavičkou. Anglický kanonýr poprvé v kariéře nevstřelil Arsenalu v ligovém zápase gól.

Ve 33. minutě nastřelil hostující Eriksen přízemní střelou tyč, gólový účet otevřeli až domácí. Mustafi si naskočil na Özilův centr ze standardní situace a hlavičkou na zadní tyč překonal Llorise. Ve 41. minutě přidal druhou branku Alexis Sánchez, který zpracoval před brankou prudkou Lacazettovu přihrávku a zblízka pohodlně zavěsil.

"Citizens" se prosadili v 45. minutě

Druhý poločas už mnoho příležitosti nenabídl, největší šanci měl deset minut před koncem Dier, ale jeho hlavičku do protipohybu Čech pohotově vyrazil. Arsenal porazil "Kohouty" po šesti ligových zápasech a prodloužil svou rekordní vítěznou šňůru na Emirates na jedenáct zápasů.

"Citizens" se poprvé prosadili v 45. minutě, na konci pohledné kombinace stál Gabriel Jesus. Brazilský talent se osmým gólem v sezoně dotáhl na druhé místo tabulky střelců. Druhou branku přidal v 49. minutě tvrdou ránou zpoza velkého vápna Kevin de Bruyne.

Mohamed Salah dal dvě branky během prvního poločasu zápasu Liverpoolu se Southamptonem a posunul se s devíti zásahy do čela tabulky střelců Premier League. Nejprve v 31. minutě technickou střelou poslal míč do horního růžku Forsterovy branky a o deset minut později zužitkoval přesný Coutinhův pas za obranu.

Liverpool je stále pátý

V 68. minutě přidal třetí gól z dorážky právě Coutinho. Liverpool nadále drží páté místo, Southampton je čtrnáctý.

Chelsea rozhodla o výhře nad West Bromwichem už v úvodním dějství. V 17. minutě otevřel skóre dorážkou tvrdé Hazardovy střele Morata. O šest minut později přidal další zásah Hazard a před přestávkou navýšil vedení Alonso.

Eden Hazard se prosadil ještě ve druhé půli a stanovil konečný stav 4:0. Antonio Conte vítězstvím oslavil 50. ligový zápas na lavičce "Blues".

Po dlouhodobých zraněních se vrátili do sestavy Manchesteru United Pogba a Ibrahimovic, alespoň na lavičce se navíc objevil další uzdravený marod Rojo. Pogba nastoupil od začátku a přispěl k jasnému vítězství United brankou na 3:1. "Rudí ďáblové" přitom od 14. minuty prohrávali, když poprvé v sezoně inkasovali v lize gól na domácím hřišti, prosadil se Gayle.

Dva slepené góly před poločasem ale otočily vývoj utkání ve prospěch domácích, Martial i Smalling udeřili ze vzduchu hlavou. Na 4:1 zpečetil v 70. minutě Lukaku.

Anglická fotbalová liga - 12. kolo:
Arsenal - Tottenham 2:0 (36. Mustafi, 41. Sánchez)
Bournemouth - Huddersfield 4:0 (26., 31. a 84. Wilson, 70. Arter)
Burnley - Swansea 2:0 (29. Cork, 40. Barnes)
Crystal Palace - Everton 2:2 (2. McArthur, 35. Zaha - 6. Baines z pen., 45.+1 Niasse)Leicester - Manchester City 0:2 (45. Gabriel Jesus, 49. De Bruyne)
Liverpool - Southampton 3:0 (31. a 41. Salah, 68. Coutinho)
West Bromwich - Chelsea 0:4 (23. a 62. Hazard, 17. Morata, 38. Alonso)
Manchester United - Newcastle 4:1 (

Reklama

Související témata: