Hlavní obsah

Čech dirigoval bitvu o severní Londýn a Kanonýři ovládli nejdůležitější derby

Deset minut před koncem vytáhl proti Dierově hlavičce skvělý zákrok a dal razítko na důležité tři body. Fotbalisté londýnského Arsenalu s Petrem Čechem v brance porazili v derby Tottenham 2:0 a na svého rivala, který jako poslední v Premier Legaue drží příčku zaručující start v Lize mistrů, ztrácejí už jen jeden bod. „Čeká nás ještě spousta těžkých zápasů. Třeba hned za týden na hřišti Burnley, jež má stejně bodů jako my. Podstatné je, abychom výkon z derby zopakovali,“ poukazuje český gólman.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Brankář Petr Čech oslavuje se spoluhráči z Arsenalu výhru nad Tottenhamem.

Článek
Fotogalerie

Může být spokojený. Petr Čech udržel popáté v sezóně čisté konto, celkem má v anglické lize již 195 nul. A hlavně, Kanonýři díky trefám Mustafiho a Sáncheze bitvu o severní Londýn ovládli.

„Tabulka nám velela vyhrát, soupeř je náš rival na přední místa. Navíc jde o londýnské derby se vším všudy. Fanoušci Arsenalu k němu vzhlíží možná nejvíc za celý rok. V poslední době derby končila většinou nerozhodně. Jsme rádi, že jsme sérii protrhli," líčí Čech v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

Český gólman se nenechal nikým a ničím zaskočit.

„Důležité bylo, abych byl schopný rychle reagovat na jejich změny prostoru, dirigovat hráče před sebou. Dařilo se, kluci odvedli vynikající práci, moc prostoru a šancí jsme soupeři nedali," libuje si.

Zásadní momentem byl podle něj první poločas, kdy si Kanonýři vytvořili dvoubrankový náskok. „Hlavně druhý gól do šatny byl rozhodující. Po přestávce jsme mohli zápas víc kontrolovat, naopak oni ho museli otevřít. Dál jsme však byli velmi aktivní a ke konci měli ještě další dvě šance. Tottenham zahrozil Dierovou hlavičkou, ale za týmový výkon jsme si výhru zasloužili," ujišťuje Čech.

Reklama

Související témata: