Hlavní obsah

Penalta proti Arsenalu Wengera naštvala, už zase. Absurdní verdikt, fraška, zlobil se

Byla to fraška! Penalta se kopat neměla. Manažer fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger byl po středečním utkání Premier League s Chelsea (2:2) pořádně naštvaný na sudího. Rozzuřil jej penaltový verdikt po souboji Bellerina s hvězdou Chelsea Hazardem z druhé půle. „To, že rozhodčí odpískal penaltu, bylo absurdní. Udělal chybu a zase to bylo proti nám," narážel na to, že i v předchozím duelu s WBA byl proti Arsenalu nařízen pokutový kop, který kouč považoval za chybně odpískaný.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Manažer Arsenalu Arséne Wenger byl opět nespokojený s výkonem rozhodčího. Myslí si, že v derby s Chelsea, neměl tým Blues zahrávat penaltu.

Článek
Fotogalerie

Arsenal z penalty inkasoval branku na 1:1 a bylo jasné, že Petr Čech v jeho brance musí zapomenout na jubilejní dvoustou nulu v Premier League. Wenger ale spíš myslel na to, že jeho tým mohl pokutový kop (na videu v čase od 1:34) srazit do kolen.

„Byli jsme všichni šokováni a mohlo nás to stát zápas. Ale dokázali jsme se vrátit do hry," konstatoval francouzský manažer po utkání. Chelsea se totiž následně dostala pak i do vedení, ale Arsenal v nastavení vyrovnal na 2:2. „Nedá se nic dělat. Musíme vše vzít tak, jak to je a bojovat. Tohle už se nedá změnit," dodal smířlivě.

Penaltový verdikt mu ale nedal klid a brzy se k němu zase vrátil. Bylo znát, že jindy klidnému kouči leží penalta pořádně v žaludku. „Bylo to chybné rozhodnutí. Takhle by se dalo pískat deset penalt v každém utkání," kroutil hlavou Wenger.

Zkušený manažer se nebojí toho, že bude potrestán za kritiku sudích. Naposledy to od něj schytal po duelu s WBA Mike Dean. I po utkání proti Chelsea si stál za svým. „Trvám na tom, co jsem řekl. Stoprocentně. Názory nikdy neměním. Jsem ve fotbale pětatřicet let, takže vím, co po utkání říkám. Mě v tuhle chvíli mrzí jiná věc. Viděli jsme fantastický zápas a nikoho to vlastně nezajímá. Mluvíme o věcech, které s fotbalem nemají nic společného," dodal.

Měla se podle vás po souboji Bellerina z Arsenalu s Hazardem z Chelsea pískat penalta?
Ano.
15,3 %
Ne.
84,7 %
Celkem hlasovalo 3703 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články