Hlavní obsah

Liverpool - Manchester City 4:3Reds ovládli šlágr, lídr poprvé padl! Kanonýři zase vybouchli

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City poprvé v anglické lize prohráli. Ve šlágru 23. kola po nevydařeném úseku druhého poločasu podlehli 3:4 v Liverpoolu. Petru Čechovi pak chybělo jen dvacet minut k vysněnému 200. zápasu s čistým kontem v Premier League. O záchranu hrající Bournemouth duel překvapivě otočil a dokázal Kanonýry porazit 2:1. Arsenal prohrál po sedmi kolech, zůstává šestý mimo pohárové příčky a první pětka tabulky se mu povážlivě vzdaluje.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Liverpoolský Sadio Mané vstřelil třetí gól svého týmu v utkání s Manchesterem City.

Článek
Fotogalerie

Citizens čekají na vítězství na stadiónu Anfield od května 2003. Liverpool otevřel skóre šlágru už v deváté minutě. Oxlade-Chamberlain přízemní střelou zpoza vápna překonal Edersona. Ještě před přestávkou ale hosté vyrovnali, po zaváhání pravého beka Gomeze pronikl do šestnáctky Sané a našel mezeru mezi gólmanem Kariusem a tyčí.

V 59. minutě po přihrávce Oxlade-Chamberlaina přetlačil Firmino stopera Stonese a obloučkem překonal krajana v brance Manchesteru. Hosté jako by po inkasované brance znervózněli a vyprodukovali dvě hrubé chyby v obraně. Po první ještě Mané neskóroval a trefil konstrukci, v 61. minutě už ale střelou k tyči nedal Edersonovi šanci.

Brazilský gólman v 68. minutě potvrdil zmar Citizens, vyběhl před vápno a výkopem našel pouze útočníka Liverpoolu Salaha, jenž se dalekonosnou střelou trefil do volné branky a vstřelil 18. ligový gól v sezóně.

Hosté utkání ještě v závěru zdramatizovali góly Bernarda Silvy a Gündogana, Liverpool ale těsnou výhru udržel i bez posily Virgila van Dijka, který nemohl kvůli zranění nastoupit. Svěřenci Jürgena Kloppa udrželi domácí neporazitelnost a prodloužili ligovou sérii bez prohry na 14 utkání. Německý kouč si navíc připsal už pátou výhru nad kolegou Pepem Guardiolou, tím se nemůže pyšnit žádný jiný trenér.

Čech dál čeká na dvoustovku

Zatímco gólman Petr Čech vedl Kanonýry do utkání s kapitánskou páskou, v nominaci Arsenalu chyběl chilský reprezentant Alexis Sánchez, o něhož projevily v poslední době zájem Manchester United i City či Liverpool. Sánchezovi vyprší kontrakt v létě a trenér Arséne Wenger připustil, že klub s ním možná smlouvu neprodlouží.

Úvodní gól zápasu padl v 52. minutě, když po Iwobiho přihrávce za obranu prostřelil Begoviče španělský reprezentant Bellerín.

Domácí se ale v závěrečné dvacetiminutovce nadechli k obratu. Nejprve Čech vyběhl proti pasu Frasera, k míči se ale dřív dostal Wilson a bez problému zakončil. O chvíli později pak střelec předložil míč Ibeovi a ten otočil stav na 2:1.

Bournemouth vyhrál dva po sobě jdoucí domácí ligové duely poprvé od března.

Anglická fotbalová liga - 23. kolo:
Bournemouth - Arsenal 2:1 (70. Wilson, 74. Ibe - 52. Bellerín),
Liverpool - Manchester City 4:3 (9. Oxlade-Chamberlain, 59. Firmino, 61. Mané, 68. Salah - 40. Sané, 84. B. Silva, 90.+1 Gündogan).

Reklama

Související témata: