Hlavní obsah

Guardiola po dvaadvaceti zápasech prohrál, přesto měl na Anfield Road navrch

Liverpool/Praha

Jeho Citizens po dvaadvaceti zápasech bez prohry v nedělním šlágru Premier League na Anfield Road padli a poprvé v sezóně zůstali bez bodů, přesto měl jejich kouč Pep Guardiola navrch. Nad novináři určitě... „V posledním době jste nemluvili o ničem jiném než o tom, že liga je rozhodnutá a že o titul nemůžeme přijít, zatímco já tvrdil opak. Ukázalo se, že pravdu jsem měl já,“ přijal španělský trenér ve službách Manchesteru City až s překvapivým klidem prohru 3:4 s Liverpoolem. „Dnes to prostě nebylo dobré,“ přiznal.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Liverpoolští Andrew Robertson (vpravo) a Mohamed Salah slaví čtvrtý gól.

Článek
Fotogalerie

Představa, že by Citizens zvládli celou soutěž bez jediné porážky, vzala na Anfield Road za své.

„Po historickém zápase, o kterém se bude mluvit ještě dalších dvacet let, protože oba týmy ho odehrály na plný plyn. Wow, bylo to skvělé," vznášel se na vlnách neskonalé euforie kouč Liverpoolu Jürgen Klopp. Aby ne, když jako první v této sezóně porazil ligového lídra a jen potvrdil, že na Guardiolovo mužstvo dokáže své svěřence znamenitě připravit. Vždyť španělského trenéra porazil ve vzájemných soubojích již popáté, což se žádnému jinému kouči nepodařilo.

„To proto, že moji hráči způsobili soupeři pekelné problémy," připomínal hlavně druhou půli, kdy jeho Reds dali tři góly. Pochopitelně i za přispění hostujícího brankáře Edersona, který rozhodně neměl svůj den.

„Když chcete, najdete v polévce vždycky vlas. A to se týká obou gólmanů, i náš ví své. Ale nemluvte o chybách, nechte se unášet zápasem, v němž obě mužstva položila na trávník svá srdce a fotbalovou kvalitu vygradovala přístupem, jaký se nevidí," rozplýval se Klopp a tvrdil, že si ani v závěru proměněném po dvou trefách hostů v divoký thriller si vůbec nepřipouštěl, že by jeho mužstvo přišlo o výhru. „Znám své chlapce už dost dlouho, než abych na něco podobného myslel."

I Guardiola je samo sebou zná, a proto doufal, že by mohli zachránit alespoň remízu. „Řadu zápasů se nám povedlo vyhrát v posledních minutách, ale tentokrát jsme dostali čtyři góly, což dobré nebylo," povzdechl si, ovšem z porážky nedělal tragédii.

„Už jsem vyhrál spoustu titulů a vždy jsme přitom prohráli a ztratili body. I proto je porážka s Liverpoolem normální. Musíme se z ní ale poučit a vyvarovat se chyb, které jsme dělali. Naštěstí na to máme skoro celý týden, protože s Newcastlem hrajeme až v sobotu."

Nemohl se přitom vyhnout dotazům, zda by už chtěl mít v kádru Alexise Sáncheze, jehož odchod z Arsenalu je na spadnutí.

„Znáte moji odpověď, pořád patří Arsenalu. Proto nebudu mluvit o hráčích, které v kádru nemám. Pokud budeme moci někoho koupit, budeme se o to snažit, protože nás čeká spousta zápasů ve čtyřech soutěžích, v nichž bojujeme. Pokud ale mám dohrát sezónu s hráči, které momentálně mám, dohraju ji s nimi," pravil diplomaticky Guardiola.

Reklama