Hlavní obsah

Nebude to tak bolestné, uklidňuje kouč Arsenalu fanoušky. Ani on už netruchlí, že Sánchez odejde

Londýn/Praha

Trenér londýnského Arsenalu Arséne Wenger se už smířil s tím, že přijde o chilského útočníka Alexise Sáncheze. A nejspíš teď v lednu, protože jeho odchod na Old Trafford už dostává reálné kontury. „Nebude to tak bolestné, jako když od nás odcházel do Manchesteru United Van Persie,“ připomněl kouč Kanonýrů přestup nizozemského snajpra před šesti lety, který fanoušky Arsenalu hodně rozezlil.

Foto: Carl Recine, Reuters

Manažer Arsenalu Arséne Wenger má o čem přemýšlet.

Článek

„Naši fanoušci už ví, co vím i já. Sánchez v Arsenalu smlouvu neprodlouží. Jsme s tím smířeni, ale nemusíme truchlit. Nebude to jednostranný odchod, jako když nás opouštěl Robin Van Persie. Ano, ztratíme výborného hráče, ale nemusíme být zklamaní, protože se nabízí možnost získat jiného. A také fotbalistu na nejvyšší úrovni," potvrdil trenér Wenger před sobotním zápasem Premier League s Crystal Palace, že o transferu se intenzivně jedná.

Manažer Manchesteru United José Mourinho je totiž ochoten za Sáncheze, který dal v minulé sezóně 24 a v letošní 7 ligových gólů, nejen zaplatit 25 miliónů liber, ale ještě uvolnit Arsenalu arménského útočníka Henrika Mchitarjana.

„Líbí se mi a jemu se zase líbí Arsenal a naše herní filosofie. Mluvili jsme spolu několikrát. Už když hrával za Dortmund, teď zase," prozradil francouzský kouč.

I proto teď fanoušky uklidňuje a vyzývá je, aby netruchlili. I proto jim připomíná, že nepůjde o jednostranný transfer, jako v případě Robina Van Persieho, který je tak rozezlil.

„Jemu zbýval do vypršení smlouvy ještě rok. Bylo to samozřejmě bolestivé, protože Van Persieho jsme objevili ještě v době, kdy hrál v rezervě Feyenoordu. Dlouho, usilovně a trpělivě jsme s ním pracovali, a on odešel, když se dostal na vysokou úroveň. A přitom do klubu, jenž měl velmi silný kádr, což ostatně platí i teď v případě Sáncheze," povzdechl si Wenger.

Podle něho se bude stávat čím dál častěji, že hráči budou odmítat prodloužení smlouvy a čekat až vyprší. „Transferové částky jsou dnes už tak vysoké a sumy peněz nabízené hráčům, kteří přijdou po skončení smlouvy zadarmo tak obrovské, že se to stane běžnou praxí," připustil Wenger, že podobně jako Sánchez, jenž má v Arsenalu smlouvu jen to léta, budou kalkulovat i jiní fotbalisté.

Reklama