Hlavní obsah

Potvrzeno! Chelsea dotáhla přestup Girouda z Arsenalu

Londýn
Aktualizováno

Po obránci Emersonovi Palmierim ohlásila dnes fotbalová Chelsea další posilu. Z konkurenčního Arsenalu přestoupil k Blues útočník Olivier Giroud. Jednatřicetiletý Francouz podepsal na Stamford Bridge smlouvu na osmnáct měsíců. Už ráno posílil londýnský celek Palmieri, který přišel z AS Řím a podepsal smlouvu na čtyři a půl roku. Klub za něj podle neoficiálních informací zaplatil 18 miliónů liber (asi 520 miliónů korun).

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Olivier Giroud už patří Chelsea

Článek

"Chelsea je jeden z největších týmů v Premier League. Za posledních šest sedm let vyhrála mnoho trofejí. Je to obrovský klub a jsem pyšný, že za ni budu hrát. Už se těším, až vyběhnu na trávník," pravil Giroud, který bude nosit 18.

„Olivier má velký talent a jsem velmi ráda, že se stal hráčem Chelsea," řekla sportovní ředitelka klubu Marina Granovskaia. „Celou svou kariéru pravidelně střílí góly a také je zvyklý na anglický fotbal. Jsme si jisti, že jsme udělali dobrý obchod," dodala.

Giroud podepsal s Chelsea smlouvu na rok a půl. Jednatřicetiletý francouzský reprezentant byl v Arsenalu od léta 2012, předtím působil ve Francii. Na kontě má 69 startů za národní tým a 29 branek.

Giroud se stal součástí zajímavé hráčské výměny v rámci tří klubů. Do Arsenalu totiž zamířil útočník Pierre-Emerick Aubameyang z Dortmundu a Borussia zase získala z Chelsea na hostování dalšího ofenzivního hráče Michyho Batshuayie.

Palmieri strávil v Římě tři roky, ale v této sezóně odehrál kvůli zdravotním problémům jen dva soutěžní zápasy. Do Chelsea přišel jako alternativa k Marcosu Alonsovi, jenž byl jediným levým obráncem, kterého měl trenér Antonio Conte k dispozici.

Reklama

Související témata: