Hlavní obsah

Liverpool - Tottenham 2:2Liverpool čelil penaltové smršti, ve šlágru bral bod. Klopp se zlobil na rozhodčí

Londýn
Aktualizováno

Šlágr 26. kola anglické fotbalové ligy mezi Liverpoolem a Tottenhamem skončil 2:2. Za hosty vyrovnal v páté minutě nastavení z penalty Kane. Stejný hráč přitom chvíli před koncem další penaltu neproměnil. Brankář Martin Dúbravka si na debut za fotbalisty Newcastlu bude muset počkat. Při remíze 1:1 na hřišti Crystalu Palace v 26. kole anglické ligy byl slovenský reprezentant, který v kádru "Strak" hostuje z pražské Sparty, na lavičce. Přednost dostal Karl Darlow.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu v posledních minutách duelu s Tottenhamem čelili hned dvěma penaltám. Zápas Premier League pak skončil 2:2.

Článek

Liverpool vedl od třetí minuty. Po zaváhání hráčů Tottenhamu, kteří si na vlastní polovině neporadili s kombinací, se dostal k míči Salah a tváří v tvář Llorisovi nezaváhal. Egyptský reprezentant dal 20. gól v 25. utkání v Premier League, čímž stanovil rekord Liverpoolu. Dosud jej drželi Fernando Torres a Daniel Sturridge, jimž k dosažení dvou desítek zásahů stačilo 27 zápasů.

V prvním dějství byli nadále aktivnější domácí, zatímco po změně stran se více do hry dostali fotbalisté Tottenhamu. Blízko vyrovnání byl Son Hung-min, proti jeho střele ale zasáhl gólman Karius. Do zakončení se dostával také útočník Kane, jeho šancím ale předcházel ofsajd.

Deset minut před koncem už se ale domácím pasivita nevyplatila a povedenou střelou ze střední vzdálenosti vyrovnal střídající Wanyama, který byl na hřišti teprve minutu.

Před druhou penaltou radil asistent

O chvíli později mohli hosté dokonat obrat z penalty, kterou rozhodčí Moss nařídil po zákroku Kariuse na Kanea. Kanonýr "Kohoutů" ale německého gólmana nepřekonal.

"Bylo zřejmé, že oba kvalitní týmy chtěly vyhrát, ale výsledek je hodně ovlivněn rozhodnutími pomezního rozhodčího. Nerozumím ani jedné z penaltových situací. Před tou první to byl jasný ofsajd. Neuvěřitelné, nevím, o čem tam diskutovali," popsal německý kouč situaci před pokutovým kopem v 87. minutě. Kane v době přihrávky stál v nepovoleném postavení, míč ale ještě tečoval domácí stoper Dejan Lovren.

Kane se následně snažil obejít s míčem gólmana Lorise Kariuse, který proti němu vyběhl a zasáhl jej. Nařízenou penaltu ale anglický reprezentant neproměnil a pokračovalo se za stavu 1:1.

V první minutě nastavení vrátil domácím vedení parádním sólem Salah, ani to ale "Reds" ke třem bodům nestačilo. V páté nastavené minutě kopal druhou penaltu Kane poté, co ji Moss nařídil na radu asistenta.

"Ano, van Dijk se ho dotkl, ale všichni víme, že Lamela ten kontakt vyhledává," okomentoval situaci pro BBC Klopp. "Pokud by rozhodčí měli takový metr celý zápas, dobře. Ale v prvním poločase nebylo odpískáno hodně tvrdých zákroků. A pak v případě nejjemnějšího souboje v utkání rozhodne, že to je faul," dodal bývalý trenér Dortmundu.

Tentokrát se útočník Tottenhamu nemýlil a vstřelil 100. gól v nejvyšší soutěži. "Tottenham hrál dobrý fotbal, my jsme ve středu pole trochu zaostávali fyzicky. V defenzivě jsme mohli hrát lépe, ale měli jsme dostatek šancí, abychom vyhráli. A také bychom zvítězili, kdyby nedošlo k těm rozhodnutím," zakončil.

Liverpool doma bodoval v 15. utkání po sobě a v tabulce je na třetím místě o bod před Chelsea, jež má k dobru pondělní dohrávku na hřišti Watfordu. Tottenham bodoval poosmé v řadě a je pátý.

Dúbravka za Newcastle nechytal

Ve 22. minutě poslal hosty do vedení Diamé, k němuž propadl míč po rohovém kopu. V dresu Newcastlu nastřílel třicetiletý francouzský záložník od minulé sezony pět gólů a všechny ve venkovních zápasech.

Po sérii šancí na obou stranách se domácím podařilo vyrovnat deset minut po přestávce. Clark fauloval ve vápně a nařízenou penaltu proměnil Milivojevič, ačkoli si Darlow na míč sáhl.

V závěru měli domácí obrovskou šanci na dokonání obratu, obránci Newcastlu ale obětavě zasáhli. Nerozhodným výsledkem si týmy v boji o záchranu příliš nepomohly. Crystal Palace čeká na výhru tři utkání, "Straky" ještě o zápas déle.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo
Crystal Palace - Newcastle 1:1 (55. Milivojevič z pen. - 22. Diamé),
Liverpool - Tottenham 2:2 (3. a 90.+1 Salah - 80. Wanyama, 90.+5 Kane z pen.)

Reklama

Související témata: