Hlavní obsah

Abramovič zjišťuje, co se s Chelsea děje. Conte ale ani po další ostudě obavy nemá

Údajně dostal ultimátum. Majitel Chelsea přiletěl do Londýna, aby po ostudné domácí prohře s Bornemouthem 0:3 dal trenérovi poslední varování. Buď vyhraje další zápas ve Watfordu, nebo půjde. Jenže Blues tam v pondělním epilogu 26. kola Premier League padli. A zase ostudně 1:4. Poprvé od roku 1995 se stalo, že ve dvou po sobě jdoucích ligových zápasech prohráli o tři góly, takže na Ostrovech mají jasno - Antonio Conte půjde. „Roman Abramovič je skutečně v Londýně, ale já o svou práci strach nemám,“ reagoval italský kouč na množící se spekulace o svém konci.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Střelec Watfordu Troy Deeney slaví. I jeho zásluhou si Chelsea odvezla debakl.

Článek

Ve Watfordu sehráli jeho svěřenci bídnou partii a podali mizerný výkon. Samo sebou, vyloučení Bakayoka, který dostal během pěti minut dvě žluté a v 35. minutě musel ze hřiště, hru hostů ovlivnilo. Penalta tři minuty před přestávkou také.

„Červená pro Bakayoka byla velice přísná. A Deulofeu nahraným pádem oklamal rozhodčího. Viděli jsme něco podobného v zápase Liverpoolu s Tottenhamem, evidentní to bylo i dnes. Jakmile útočník vidí proti sobě brankáře, nahraje kontakt, padne na zem a je to penalta. Omlouvám se, ale nemyslím, že by se tohle mělo pískat," zlobil se brankář Chelsea Thibaut Courtois před kamerami Sky Sports.

„Výmluvami nevyhrajeme, i když bych mohl hledat alibi ve zraněních či třeba únavě. Ale to není můj způsob, jak čelit situaci a řešit problémy," odmítl trenér Conte hledat vinu v rozhodčím Deanovi. „Důvod je v tom, že jsme podali velmi špatný výkon. Od začátku jsme hráli špatně, se strachem, v mužstvu nebyla jediná osobnost. Odpovědnost ale padá na mě, protože já tuto sestavu vybral."

Obhájce titulu mohl sice duel ve Watfordu v závěru zachránit, neboť v 82. minutě vyrovnal Hazard na 1:1, jenže poté dostali Blues další tři góly a prohráli 1:4.

„Pomůže nám jen práce. A já pracuju tvrdě. Každý den na sto procent. Proto spím klidně a o svou práci nemám strach," ujišťoval Conte, že nemá obavy o další působení na Stamford Bridge. Abramovič přiletěl údajně proto, aby zjistil, co se v klubu děje a jaká situace tam panuje.

I k němu se nejspíš dostaly zákulisní informace, že mezi trenérem a hráči to v poslední době neklape, což se promítá do výsledků. I Conteho úvahy by tomu nahrávaly...

„Myslíte, že je možné vyhrávat, pokud trenér nemá podporu hráčů? Myslíte, že hráči mají tu sílu, aby rozhodovali o trenérovi? Pokud by se to mělo stát, dobře. Ale něco takového je špatně," meditoval po prohře ve Watfordu. „Sám jsem fotbal hrál, v Juventusu jsem byl kapitánem, ale nikdy jsem se před vedením o trenérovi nevyjadřoval. A když se mě ptali, vždy jsem odpovídal, že to není můj problém."

„Je na nás hráčích, abychom na poslední ztráty zareagovali, protože nás čeká velmi těžký měsíc, který vyvrcholí osmifinálovými zápasy Ligy mistrů s Barcelonou," stavěl se na stranu trenéra brankář Courtois. Podle něho se Chelsea dostala do momentálního rozpoložení po ligovém utkání na Arsenalu dva dny po Novém roce.

„Hráli jsme tam velmi dobrý zápas, v němž jsme doslova v poslední chvíli přišli o výhru, a to se na nás promítlo," připomínal moment, když ve druhé minutě nastavení Bellerín vyrovnal na 2:2 a Chelsea brala jen bod.

Pravdou skutečně je, že Conteho tým vyhrál v devíti soutěžních zápasech jen dvakrát, čtyřikrát remizoval a ve Watfordu si připsal na konto třetí prohru.

Reklama