Hlavní obsah

Čech si na jubilejní dvoustou nulu nejspíše ještě počká, Wenger nechce riskovat

Londýn/Praha

Na jubilejní dvoustou vychytanou nulu na scéně Premier Legue bude brankář Petr Čech nejspíš čekat dál. V osmi předchozích duelech na ni nedosáhl a je otázkou, zda se v sobotním šlágru Premier League mezi Tottenhamem a Arsenalem mezi tyčemi hostů objeví. Zranění z předchozího duelu s Evertonem už odeznělo, ale trenér Arséne Wenger nechce riskovat. „Rozhodneme v pátek. Ale nemám problém s tím, zda do brány půjde Čech nebo Ospina,“ hlásil kouč Kanonýrů.

Foto: Nick Potts, ČTK/AP

Petr Čech si bude muset nejspíš na jubilejní dvoustou nulu ještě počkat.

Článek

Pro pátý Tottenham a šestý Arsenal půjde v sobotu ve Wembley o nesmírně důležitý zápas, neboť oba celky jsou v tabulce seřazeny hned za sebou, přičemž je dělí čtyři body. Kanonýrům se nabízí šance přihlásit se v případě vítězství do hry o první čtyřku. A samozřejmě potvrdit, jak moc jim pomohl příchod Mchitarjana a Aubameyanga.

„Vnesli do mužstva oživení a nové impulsy, působí, jako by s námi hráli odjakživa. Musí nám jít ale o to, aby naše výkony byly trvalé, protože naším cílem je umístění zaručující účast v Lize mistrů," varoval trenér Gunners před přílišnou euforií, kterou mohla vyvolat demolice Evertonu 5:1 v minulém kole.

V sobotu odpoledne ve Wembley nemíní Wenger sestavu měnit. „Měli bychom hrát skutečně v podobném složení jako proti Evertonu," potvrdil trenér Kanonýrů, jemuž se do kádru vrátili uzdravení Nacho a Welbeck.

Jedinou otázkou tudíž je, kdo se postaví do brány. „Nevím, jestli už bude Čech k dispozici. Po problémech s lýtkem nemohl trénovat, takže nechci riskovat. Pokud nebude stoprocentně v pořádku, nastoupí Ospina. Nemám s tím problém," hlásil Wenger.

Čech zatím chytal ve všech šestadvaceti ligových zápasech, Ospina dostával příležitost v FA Cupu, Ligovém poháru a samozřejmě v Evropské lize, kterou letos Gunners hrají.

Teprve v minulém kole Premier League došlo k rošádě. Čech se za stavu 4:1 po srážce s Oumarem Niassem zranil, takže ho v 70. minutě musel vystřídat Ospina. Ten už neinkasoval, takže Gunners nakonec vyhráli 4:1.

Reklama

Související témata: